MUŽI A - TŘI BODY VYSTŘELIL JENÍK
MUŽI A - TŘI BODY VYSTŘELIL JENÍK
01. 11. 2021

MUŽI A - TŘI BODY VYSTŘELIL JENÍK

SLAVOJ PODOLÍ - SK UHELNÉ SKLADY 1:0 (0:0)

Podolí - Uhelné sklady 1:0 (0:0)
Branka: 64. Jeník. ŽK: 80. Podobský (Podolí). Rozhodčí: Vojáček - Tikal, Král. Diváků: 60.
Podolí: Bartoš - Vlasák, Hrubý, Bednář, Němeček - Janoušek - Kocour, Podobský (89. Krob), Štrajt, Šumník - Jeník (86. Schätz). Trenér: Petr Majer.
Uhelné sklady: Borský - Ribeiro (65. Stolfa), Holouš, Sainer, Ramba - Belán, Valero, Procházka (62. Jahoda), Koc (71. Stainocher) - V. Klán, Šafránek. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí): „Hodně se nám ulevilo, protože ten zápas nebyl z naší strany povedený. A ani nepřálo počasí. Mlha to ztížila oběma týmům. Bylo to pomalé, nemělo to moc kvalitu z obou stran. Máme sice důležité body, ale čekal jsem, že budeme šlapat trošku víc. Po gólu, co jsme dali, se nám ulevilo. Nepřidali jsme ale pojistku, takže to bylo otevřené až do konce. Celkově jsme chtěli víc střílet, s ohledem na mokrý terén. Bohužel jsme se nedostali k extra kombinaci, pomalou hrou jsme nedostali ani ke střelbě. Z ložených šancí pak netrefíme bránu, mohli jsme být klidnější. Soupeři jsme se ale utrhli, body máme, historie se neptá. To byl hlavní cíl, ten se splnil.”
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Zápas byl takový remízový. Nebylo moc šancí, nebylo moc střel. Říkal jsem si, že když padne gól, tak tým, který ho dá, tak vyhraje. A také se to stalo. Soupeř nás vytrestal z jednoho brejku, kdy jsme nepokryli stranu, přišel centr na zadní tyč. Ale vážně si myslím, že to byl spíš remízový zápas. Za druhý poločas ale své hráče nepochválím, protože tam přišlo úplně jiné mužstvo. Zbytečně jsme zalezli. V poločase jsem měl proslov, že musíme hrát odvážněji, protože takhle to nejde hrát. My musíme hrát na vítězství, jsme v situaci, kdy je bod málo. A ve výsledku jsme se stáhli, přestali jsme hrát, nepochopitelně jsme zalezli, ztráceli jsme hodně balonů, odevzdávali jsme je soupeři. Zápas byl hodně svázaný, ve hře byly důležité body, soupeři gratuluji. My musíme jít dál a zkusit doma zvládnout Královice. A pak se uvidí, co bude dál.”

 

Na střídačce jsem v závěru trpěl, přiznává střelec Podolí Jeník po důležité výhře

Na tváři mu hrál spokojený úsměv. Zaslouženě. Hrdina Podolí Jiří Jeník rozhodl důležitý duel Pražská teplárenská přeboru. Po jeho hlavičce ve druhé půli odjely bez bodu Uhelné sklady. „Je to pro nás moc důležitá výhra, potřebovali jsme se trošku odpoutat od spodku,“ oddechl si autor jediného gólu utkání. Podolí tak v půlce soutěže uteklo Uhlířům o čtrnáct bodů. „Myslím, že tímhle ziskem jsme napomohli tomu, že budeme přezimovat docela v klidu.“

Zápas začal poměrně zvláštně, kdy se hrálo v mlze. Jak náročné to bylo?
To bylo hodně zajímavé. Dostal jsem třeba balon vzadu, chtěl jsem rozehrát a pořádně jsem nevěděl, kdo je kdo. (směje se) Spíš to bylo podle hlasu, že jsem něco slyšel. Ale začali jsme docela dobře, pak se nám ale přestala dařit kombinace, a tak první poločas od nás nebyl úplně nejlepší. Museli jsme se v kabině hecovat a dát se trošku do pohybu, který nám scházel. Po přestávce jsme se zvedli, ale dali jsme bohužel jen jeden gól.

Dal jste ho vy, šancí ale bylo víc...
Měl jsem další dvě nebo tři šance. Hodně se mi ulevilo, když zápas skončil a my to dovedli do vítězného konce. V závěru tam měl soupeř standardky, to jsem trpěl trošičku víc. Už jsem byl navíc na střídačce, protože jsem si hnul trochu s kotníkem. Kdyby to nedopadlo, tak bych si to vyčítal.

Při gólu se mi zdálo, že na vás obrana hostů trochu zapomněla. Vnímal jste, že máte docela dost prostoru?
Je to pravda, dva obránci se tam strhli dopředu, šli oba na přední tyč a já si zaběhl na zadní. Dostal jsem skvělý míč, pak už to bylo jednoduché.

Zakončil jste efektně, hlavička šla pod břevno. Nebylo lepší hrát míč na jistotu do země?
Já jsem se rozhodně snažil, abych nepřestřelil. (směje se) Je pravda, že nakonec to šlo celkem pod břevno, ale jsem rád, že to tam hlavně padlo. Bylo to ale víc nahoru, než jsem chtěl.

Proč neskončily gólem i další vaše šance?
U další šance, která byla znovu po centru, to bylo hodně podobné. Vyplaval jsem taky na zadní tyči, tam byl problém s odskokem míče. Měl jsem to dávat podrážkou, ale já to chtěl trefit placírkou a míč šel nakonec nahoru.

Tutová byla spíš ta vaše další příležitost, ne?
Na té poslední šanci se podepsal můj kotník. Nechci se na to vymlouvat, ale úplně jsem se na to zakončení nedokázal soustředit. Bylo to jednoduché na přední tyč, ale dal jsem to bohužel těsně vedle.

Do zimní pauzy zbývá odehrát ještě jedno kolo, ale podzim máte za sebou. Před startem sezony se Podolí úplně nevěřilo, co říkáte na získaných 21 bodů?
Vnímali jsme, jak nás bere konkurence a fanoušci. Podle řady lidí jsme měli být tak nějak outsider. Ale tým si docela dobře sednul při přípravě. A taky jsme na začátku udělali pár dobrých výsledků. Pak na nás uprostřed padnul nějaký útlum, ale teď v závěru jsme zase ty důležité zápasy zvládli.

Vyšperkovat podzim můžete na hřišti Žižkova B. Hrát by se mělo možná na hlavním stadionu, o motivaci bude postaráno, že?
Bylo by ideální poslední soutěžní zápas roku neprohrát, i když samozřejmě budeme chtít vytěžit maximum. Pak bude důležité se nachystat přes zimu a zvládnout start do jara. Myslím, že na místa dole máme docela náskok.

Před sezonou se hodně mluvilo o tom, že Podolí změní herní styl po odchodu střelce Roberta Jůzka a v koncovce bude spoléhat právě na vás. Jak jste spokojený se šesti trefami?
Jak jsme všichni viděli, tak těch gólů mohlo být určitě víc. Pár zápasů jsem nehrál, ale bilance není úplně špatná na to, že nejsem úplně standardní útočník, protože jsem většinou hrával spíš záložníka.

A co role nástupce kanonýra Jůzka, který vás mimochodem přišel sledovat... Měl jste to v hlavě?
Určitě to byla těžká pozice, protože tady spoustu let hrál, dal hromadu gólů. Bylo třeba splnit očekávání a nějaké góly dát. Pár se mi jich vstřelit povedlo, nějaké zápasy jsem i rozhodl, takže snad dobrý. A jestli se tu Robert byl podívat, tak ho zdravím a přeju mu všechno nejlepší.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ