MUŽI A - I PŘES ZÁVĚREČNÉ DRAMA PŘED OBĚMA BRANKAMI MĚLO UTKÁNÍ JEDINÉHO STŘELCE
MUŽI A - I PŘES ZÁVĚREČNÉ DRAMA PŘED OBĚMA BRANKAMI MĚLO UTKÁNÍ JEDINÉHO STŘELCE
14. 10. 2014

MUŽI A - I PŘES ZÁVĚREČNÉ DRAMA PŘED OBĚMA BRANKAMI MĚLO UTKÁNÍ JEDINÉHO STŘELCE

Slavoj Podolí - Slivenec 1:0

Naše vzájemná utkání se Slivencem bývají chudá na góly a bohatá na všechno ostatní. Podobně tomu bylo i druhou říjnovou sobotu, kdy jsme tohoto soupeře přivítali na našem hřišti.

 

První desítky minut utkání byly dosti (slovy trenéra Jarolíma) „flegmatické“. Hra byla pomalá a zaseklá mezi oběma šestnáctkami. Měli jsme míč sice více pod kontrolou a snažili se postupně dostat na dostřel hostujícího brankáře, ale tato snaha k šanci nevedla. Hosté se s výjimkou pár nákopů do našeho pokutového území vůbec nedostali. Naši mírnou územní převahu jsme proměnili ve vedoucí branku přesně po půl hodině hry. Po jednom z faulů zahrával volný kop Janovský. Jeho centr odvrátila pozorná obrana soupeře pouze k Perlovi, který zpoza velkého vápna napálil míč z voleje do sítě. 1:0. Po změně skóre se hra trochu zrychlila a otevřela. Přibylo i několik nešetrných zákroků na obou stranách. I hosté se vydali na první návštěvu do blízkosti naší branky. Po akci na pravé straně zakončoval zblízka hostující hráč, ale trefil jen dobře postaveného Vondrku. Nudný první poločas s minimem šancí skončil tedy 1:0.

 

Druhé dějství bylo hned od začátku zajímavější a nabídlo nejednu šanci. Hosté mohli vyrovnat hned v jeho úvodu. Po nízkém centru z levé strany zakončoval ve skluzu forvard Slivence na přední tyč, ale Vondrka předvedl famózní zákrok, když dokázal tuto gólovou střelu vytěsnit z brány doslova na brankové čáře, podobně jako kdysi čaroděj Martin Vaniak v památném zápase Slavie proti Ajaxu. Tímto momentem jsme si uvědomili, že musíme hrát aktivněji a přímočařeji dopředu. Díky tomu jsme mohli jít za nedlouho do dvoubrankového vedení z takřka identické situace jako při prvním gólu. Jenže odražený míč trefil tentokrát Náhlovský šajtlí bohužel do tyče. V 68. minutě stejný hráč nedal gól ani po Vondrkově přihrávce pod sebe, když nechal vyniknout také hostujícího brankáře. Přibližně deset minut na to našel Polena dloubáčkem v pokutovém území Strnada. Jeho nohejbalová smeč skončila ale opět jen na tyči Bachroňovi branky. O výsledek jsme se tak museli strachovat až do úplného konce. Poslední slovo měli hosté. V závěru utkání zahrávali přímý kop téměř z hranice šestnáctky. Míč se odrazil od břevna do Vondrky a na rohový kop. S trochou štěstí i smůly jsme tak vyhráli nejtěsnějším možným výsledkem.

 

 

Branka: Perl.

 

Žluté karty: Vondrka Matěj, Mráček.

 

Sestava: Vondrka Michal, Flusek, Zezula, Sulek, Janovský, Svoboda, Hrubý (Náhlovský), Vondrka Matěj (Polena), Perl, Mráček (Kotek), Strnad.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ