MUŽI A - DOMÁCÍ CENNÉ TŘI BODY
MUŽI A - DOMÁCÍ CENNÉ TŘI BODY
20. 09. 2014

MUŽI A - DOMÁCÍ CENNÉ TŘI BODY

Slavoj Podolí - Stodůlky 1:0

První minuty zápasu dvou neporažených celků vyšel lépe hostům ze Stodůlek. Drželi míč na svých kopačkách a dostali se i k prvnímu zakončení ze slibné pozice, ale hráč hostů naštestí mířil zpoza šestnáctky vedle. Psala se 11. minuta, když paradoxně hosté poprvé inkasovali. Vondrka poslal přesný centr na Jůzka, který ukázkově zakončil hlavou ve stylu Libora Doška. 1:0. Pár chvil na to zakončil pohlednou akci na jeden dotek Perl. Trefil ale jen tyč. Místo vedení o dva góly mohlo být záhy vyrovnáno. Dvojice hostujících hráčů využila nepřítomnmosti našich ve středu hřiště a právě tudy se dostal jeden z hráčů k samostatnému úniku. Se svou šancí naložil naštěstí prachbídně – střelou několik metrů vedle. Od této chvíle rušných chvil v obouch pokutových území rapidně ubylo. Hosté byli do konce poločasu i tak lepší. V pomyslné statistice držení míče i střeleckých pokusů nás předčili, ovšem k ohrožení naší branky se dostali pouze střelami z dálky, které si brankář Vondrka pohlídal. Z naší strany byla útočná fáze zbytečně uspěchaná a nepřesná. I díky tomu skončilo prvních čtyřicetpět minut 1:0.

 

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji opět hosté a hned v jeho úvodu měli několik šancí k vyrovnání. Ale hrdinou okamžiku se stal pokaždé gólman Vondrka. Nejprve nohou vyrážel nepříjemný přízemní centr, následnou střelu vyrazil na rohový kop. Za dalších pár minut došlo k chybě v rozehrávce v našich zadních řadách, toho se snažil využít hostující útočník, ale ani nadvakrát nenašel recept jak překonat vyběhnuvšího Vondrku. Poněkud divoký začátek druhé půle jsme tedy přežili bez úhony. Ojedinělý náznak šance měl na druhé straně po individuální akci Náhlovský, ale s míčem se dostal moc blízko k brankáři, který mu znemožnil zakončit. Za nedlouho málem „klapla“ spolupráce dvou střídajících hráčů. Andrle centroval a Svoboda v náběhu zakončoval. Jeho střelu ale zablokoval kousek před brankovou čárou obránce. Zbytek druhého dějství se poté odehrával výhradně mezi oběma šestnáctkami bez vyložených šancí. Jak se blížil konec utkání, tak jsme se víc a víc začali strachovat o výsledek, hosté měli mírný tlak, který byl ovšem neplodný. Klíčová situace přišla v úplně poslední minutě utkání. Na přihrávku za obranu si ve vápně naběhl hostující útočník, píchl si před Vondrkou míč do strany, ale v jasné tutovce selhal, když poté netrefil odkrytou branku.

 

Díky Jůzkově, již šesté trefě v sezoně, jsme nakonec i s trochou štěstí vyhráli 1:0, tedy stejným výsledkem jako před rokem při posledním domácím vzájemném utkání. Příští utkání sehrajeme na hřišti Nebušic v sobotu od 16:30.

Branka : Jůzek

Žluté karty: Hrubý, Náhlovský

 

Sestava: Vondrka Michal, Hrubý, Flusek, Zezula, Sulek, Janovský (Polena), Vondrka Matěj (Andrle), Náhlovský, Perl (Kotek), Mráček (Svoboda), Jůzek.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ