U15 - OBRAT PO POLOČASE
U15 - OBRAT PO POLOČASE
25. 09. 2019

U15 - OBRAT PO POLOČASE

FA PRAHA - SLAVOJ PODOLÍ 1:3 (1:0)

V týdnu před zápasem nám z důvodu zranění a nemocí trénovalo jen 10 - 12 hráčů, takže do zápasu jsme šli v hodně lepené sestavě.

Na krásném travnatém pažitu jsme nezačali úplně dobře a od 7. minuty jsme prohrávali 0:1. Postupně jsme hru začali vyrovnávat a dostávat se i do blízkosti domácí branky. Další šance obou týmů zlikvidovali výborní gólmani, takže do šaten jsme šli s jednogólovým mankem.

Do druhého poločasu jsme si vyjasnili, co na soupeře bude platit a kluci to naplnili dokonale. Hned po třiceti vteřinách jsme vtrhli do vápna domácích, Gottwald s lehkostí obešel dva hráče a předložil Štrosovi před prázdnou bránu – 1:1. Klukům to dodalo energii a domácí začali ztrácet půdu pod nohama. V 52. minutě využil krásnou průnikovku opět Štros a vedli jsme 2:1. Domácí vrhli vše do útoku, ale obrana včele s gólmanem dnes pracovali téměř bezchybně. V 63. minutě soupeř opět otálel s rozehrávkou, neúnavný Šrámek je donutil chybně rozehrát, skákavý míč se dostal ke Keraghelovi, ten nic nevymýšlel a z dobrých 25 metrů trefil krásně pod břevno – 3:1. Domácí už neměli čas ani síly se zápasem nic udělat, a tak jsme mohli slavit nečekané vítězství.

Velká psychická vzpruha pro kluky a vědomí, že i proti staršímu soupeři můžeme vyhrát. Zůstáváme dál nohama na zemi, musíme se ještě zlepšit v mnoha činnostech. Bereme to jako potvrzení, že jdeme správnou cestou, ale ještě to nějaký čas potrvá, než budeme herně i výsledkově zvládat těžké zápasy. 

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ