MUŽI A - SMOLNÁ PROHRA S KRÁLOVICEMI
MUŽI A - SMOLNÁ PROHRA S KRÁLOVICEMI
09. 05. 2019

MUŽI A - SMOLNÁ PROHRA S KRÁLOVICEMI

SLAVOJ PODOLÍ - SOKOL KRÁLOVICE 2:3 (0:1)

Dne 4.5. jsme nastoupili na domácí půdě proti Královicím, soupeři, o kterém jsme věděli ze nebude lehkým oříškem ač byl oslaben o dvě klíčové persony – Formáčka a Pospíšila, ale stále měl v kádru velmi kvalitní hráče.

Od prvních minut zápasu se tušení potvrdilo a oba týmy začali s opatrnou, ale bojovnou hrou hlavně ve středu hřiště, kde se většina zápasu odehrávala. Sem tam jsme se snažili hrát přes kraje a pokusili se o pár centrů do šestnáctky, ale obrana Královic a naše smůla nás k větším šancím nepustili. Soupeř hrál styl dlouhých nakopávaných míčů za obranu s čímž jsme počítali a snažili se jich co nejvíc eliminovat. Poté ale přišla 34. minuta a my obdrželi gól. I tak jsme se snažili otočit vývoj zápasu v náš prospěch, ale dál nám v ofenzivní části hry chyběl větší hlad po gólu a nepřesnost ve finálních přihrávkách. Do konce poločasu se už nic nezměnilo a tak se šlo do šaten za stavu 0:1.

Druhý poločas začal víceméně jako první a hra se přesouvala nahoru dolů, ale bez větších akcí. Bylo vidět, že soupeř se bude snažit hru logicky zdržovat, jelikož na lavičce měl jen jednoho náhradníka a nebyl na tom fyzicky dobře tak jako my, i vzhledem k tomu, že jsme během zápasu využili všech pěti střídání. Jedno takové střídání se vyplatilo a střídající Janovský dal v 68. minutě gól ranou po zemi k pravé tyči. Očekávalo se, že nám vstřelený gól vlije novou krev do žil a zápas otočíme, ale pár minut poté se dostal míč k nám do malého vápna a po nedorozumění v defenzive jsme inkasovali gól číslo 2. Naše fyzická převaha byla vidět a dokázali jsme ji zužitkovat v 90. minutě kdy z levé strany přišel centr do vápna kde hlavou dostal do sítě Jůzek. Skóre tedy bylo 2:2. Po průběhu zápasu jsme za bod mohli být rádi, ale v první minutě nastavení přišla snad teprve třetí střela za zápas na naši bránu ze strany Královic a ta bohužel skončila v síti. Do konce utkání se už víc nestihlo a my tak prohráli 2:3.

Zápas je ale už za námi a my se musíme soustředit na další zápasy ze kterých chceme vytěžit co nejvíce bychom měli jistotu Pražského přeboru i pro další sezonu.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ