MUŽI A - ZLATÝ BOD Z VYŠÁKU
MUŽI A - ZLATÝ BOD Z VYŠÁKU
26. 04. 2019

MUŽI A - ZLATÝ BOD Z VYŠÁKU

SLAVOJ VYŠEHRAD B - SLAVOJ PODOLÍ 2:2 (0:0)

10:15, Velký pátek, krásné počasí a naše povedená sestavička se sešla na horké půdě asi 1 kilometr od Kavčích hor vzdáleného areálu FC Slavoj Vyšehrad B. Domácí tým byl jeden bod za námi, a jelikož má mladý, běhavý a zároveň herně vyspělý tým, dal se očekávat velmi fyzicky náročný zápas.   

  1.        poločas:

Příprava na zápas proběhla v provizorní boudě za jednou brankou, jelikož na „Vyšáku“ probíhá rekonstrukce zázemí. První poločas začal dle předpokladu, kdy domácí tým byl aktivnější, držel více balón a vytvářel si slibné brankové příležitosti. Podolí se snažilo hrát ze zabezpečené obrany a spoléhat na nějaké ty brejkové situace. Ty se bohužel příliš nedařily a díky zbytečným ztrátám míčů se hra rychle přelévala mezi velkými vápny. Z vysoko nastaveného tempa hry také pramenilo dosti faulů a žlutých karet. V tomto duchu se odehrál celý první poločas. O něco více brankových příležitostí si připravilo domácí mužstvo, nicméně do „kabin“ se šlo za stavu 0:0.

  1.        poločas:

Druhý poločas pro nás začal slibně. Ve 48. minutě zakouzlil na míči exvyšehradský Radek Hanzlík a mezi dvěma protihráči prostrčil míč na Hrušku cca 15 metrů vápnem. Ten si vzal balón pod svá křídla, prošel s ním jak je jeho dobrým zvykem přes tři protihráče a vstřelil úvodní gól tohoto utkání. Dalo se čekat, že domácí začnou po hřišti ještě více lítat. To se úplně nestalo a hra plynula celkem vyrovnaně do 69. minuty. Po naší nevydařené útočné akci se Vyšehrad vytasil pohlednou kombinací, kdy z levé strany utekl hbitý záložník, který dal přihrávku pod sebe na malé vápno a nikým nehlídaný Heřman vstřelil vyrovnávací gól téměř do prázdné branky. Povzbuzující moment pro Vyšehrad. Za nějaké čtyři minuty došlo před podolskou brankou ke kritickému momentu celého zápasu. Svoboda J. namazal na pravé straně protihráči, domácí se proháčkovali ke střele z velkého vápna a na brankové čáře trefil míč Martina Bednáře do lokte, který měl u těla. Rozhodčí přísně nařídil penaltu a navíc udělil červenou kartu. Heřman penaltu se štěstím proměnil a klasický dvojitý trest pro Podolí se stal realitou. Do konce zápasu zbývalo asi 15 minut. Vypadalo to s námi bledě, ale nikdo nic nevzdal. V 82. druhé minutě se v domácím vápně po odraženém míči dostal o něco dříve k balónu Jůzek a vyšehradský gólman ho podrazil. Penalta byla na světě a srovnání nadohled. Míč si postavil tradiční exekutor Hruška a s klidem sobě vlastním nadvakrát překonal brankáře. 2:2. Tímto výsledkem nakonec zápas i skončil.

Závěr:

Bod z tohoto zápasu bereme všema deseti i z titulu toho, že jsme museli přibližně posledních dvacet minut dohrávat o jednoho hráče méně a že jsme dokázali vyrovnat skóre.

Další zápas hrajeme opět venku, tentokrát o něco dále, na hřišti Přední Kopaniny v sobotu 27.4. od 17:00. Kopanina je pro změnu o bod nad námi, takže nás čeká zase těžký zápas proti zkušenému týmu…

 

Zdroj: www.fotbalpraha.cz

Hlasy trenérů:


Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Co k tomu mám říct, když jen za první půli zahodíme čtyři až pět vyložených šancí a navíc si pak dáme polovlastní gól, kdy tři naši obránci neubrání na vápně jednoho hráče soupeře. Otočili jsme to sice na 2:1, ale pak jsme zase vinou dvou hrozných individuálních chyb nabídli Podolí nesmyslnou penaltu, která znamenala vyrovnání na 2:2. Podolí určitě nemá špatný tým, ale ztrátu dvou bodů jsme si zapříčinili sami vinou neproměňování jasných šancí a současně neuvěřitelně lacino inkasovaných dvou branek."


Josef Jarolím (Podolí): „Zlatý bod, stále totiž ještě hrajeme o body potřebné k záchraně v soutěži. Pro nás to byl nesmírně náročný zápas, protože Vyšehrad je běžecky velmi silný tým a disponuje řadou kvalitních fotbalistů. Navíc jsme posledních zhruba dvacet minut dohrávali v deseti, takže remízu beru jako úspěch. Škoda jen, že jsme některé nadějné situace nedotáhli lépe."

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Jiří Heřman
Nejlepší hráč Podolí: Martin Bednář

Branky: 70. a 75. z penalty Heřman - 48. a 82. Hruška. V 82. minutě neproměnil Hruška (Podolí) penaltu. ŽK: 43. Heřman, 85. M. Krivosheev - 3. Matěj Vondrka, 35. Janovský, 68. R. Hanzlík, 84. J. Svoboda. ČK: 74. Bednář (Podolí). Rozhodčí: Dobrý - Kučera, Vítek. Diváků: 80.


Vyšehrad B: Dočekal - Stareček, Šlegl, Macej, Madej - A. Krivosheev - M. Krivosheev, Heřman, Beňo (77. Bazal) - Richter, Š. Klíma (56. Popovič). Trenér: Jaroslav Klíma.


Podolí: Šumník - Zezula, Bednář, J. Svoboda, Janovský - Hruška (87. Vlasák), Mráček - Matěj Vondrka (46. Krob), Hanzlík (90. Vitiuk), Vávra (75. L. Svoboda) - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ