MUŽI A - Z BRANÍKU VEZEME TŘI BODY
MUŽI A - Z BRANÍKU VEZEME TŘI BODY
05. 11. 2018

MUŽI A - Z BRANÍKU VEZEME TŘI BODY

ABC BRANÍK - SLAVOJ PODOLÍ 1:4 (0:3)

K sobotnímu zápasu jsme tentokrát zamířili na hřiště Braníku, kde byla psána umělá tráva, ale nakonec se hrálo na přírodním povrchu. Terén vypadal hezky na pohled, ale již během rozcvičování bylo jasné, že podmáčený povrch bude největším nepřítelem obou mužstev.

 Po úvodním hvizdu rozhodčího se na hřišti nekonala žádná fotbalová krása. Obě mužstva hrála zakřiknutě, na těžkém terénu hodně nepřesně a o krásné fotbalové momenty byla nouze. Naštěstí jsme alespoň byli více na míči a hráče soupeře bránili natěsno, z čehož plynula naše mírná převaha. Z toho také vyplynula Mrakova dělovky z 20 metrů, kdy se brankář soupeře zašel ještě napít, než míč doletěl. V šestnácté minutě soupeř neubránil v pokutovém území Roberta, který hlavičkou našel volného Červa, který vybídnul přihrávkou opět volného Bróžu, jež placírkou z hranice vápna uklidil k tyči, 0:1. Po dalších deseti minutách vyšla spolupráce Robert – Matěj – Robert, kteří si od půlky hřiště pohráli s hráči soupeře a Robert zakončoval ke stejné tyči jako Bróža. 0:2. Mezi druhým a třetím gólem uběhly pouhé čtyři minuty, po rohovém kopu si pro tečovaný balón dokráčel Lobo na malé vápno a placírkou uklidil potřetí do toho samého místa… 0:3. Naše mírná převaha pokračovala Mrakovou pohlednou akcí, kdy po krásném průniku přes půlku hřiště, a vymotání (kupodivu Mrakem a ne Vencou) tři soupeřových obránců střílel z úhlu a ještě přes bránícího hráče, bohužel z toho nebyl ani roh. O dvě minuty později Matěj centroval až do šibenice, brankář soupeře stačil centr akorát vyrazit a tak z toho byl roh. Soupeř si za první půli vypracoval pár rohů a jednu průnikovou přihrávku, kterou Vondy stihl ve skluzu vytlačit a i když se někteří hráči domáhali pokutového kopu, tak rozhodčí viděl správně a nařídil akorát roh, více toho nestihli. Před půli se ještě Mrak stačil připomenout obraně a naložit jednomu z obránců soupeře. Připsal si tak další žlutou, a tím také ukončil první půli.

 Do druhé půle nastoupili obě mužstva v nezměněné sestavě (co se dělo v šatně nevím), ale již od prvních minut nás hráči Braníků začali napadat, a na rozdíl od nás, začali aktivně, a z toho plynula jejich převaha. Nedostupovali jsme hráče soupeře, všude jsme byli pozdě, od všeho daleko. Nutno říct, že jak jsme „relativně“ zvládli první půli, tak jsme druhou nezvládli vůbec. Braník měl spoustu rohů, přímých kopu a náznaků šancí. Naštěstí žádný z nich neměl gólové parametry. A když už jeden přímý kop směřoval do brány, tak byl na svém místě Vondy a střelu vytlačil na roh. A tak to nejzajímavější bylo, když se chystalo střídání. Lobo měl jít zahřát lavici, bohužel nebo bohudík, to vám musí říct sám Lobo, přišli tři rohy při kterých dostal Robert co proto a tak se strategie měnila, dolů potřeboval jít Robert, bohužel i ten si musel počkat, dolů potřeboval Karel. Červ se posunul na jeho místo, Lobo vedle něj a Šumák šel na beka. Poté se nechal vystřídat Mrak, místo něhož naskočil Luky a nakonec si mohl odpočinout i pokopaný Robert, kterého nahradil zblázněný Koty. Čekalo se tím oživení hry, které však nepřišlo. Naštěstí i přes převahu Braníku jsme v sedmdesáté páté minutě po špatném odkopu Braníku vyhráli hlavičkový souboj, Bróža si převzal balón, dvakrát se obtočil kolem soupeřových obránců a vysypal nákupní tašku… Gólman se probudil až když byl balón v síti, asi ho překvapilo, že šla střela k opačné tyči než předchozí tři gólové střely a tak jsme vedli 0:4. Bohužel ani tímto se naše hra nijak zvlášť nezlepšila a tak útočili převážně hráči Braníku, ale opět bez většího úspěchu. Naštěstí pro Braník neměl svůj den ani Bedy, který vše korunoval v poslední minutě zápasu „krásnou“ přihrávkou na útočníka soupeře. Ten poděkoval za nabídnutou šanci branku útěchy 1:4.

 Zápas z naší strany určitě vydařený výsledkem, bohužel však již ne předvedenou hrou. Ve zbývajících dvou kolech nás čekají soupeři z nejtěžších (a tento výkon by pro nás neznamenal výhru) a tak doufám, že se poctivě připravíme a výkonnostně navážeme na zápas proti Dukle a nedáme kůži zadarmo. Byla by škoda po, dle mého názoru, vydařeném podzimu končit špatnými výsledky.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ