MUŽI A - DALŠÍ BOD DO SBÍRKY
MUŽI A - DALŠÍ BOD DO SBÍRKY
20. 08. 2018

MUŽI A - DALŠÍ BOD DO SBÍRKY

MOTORLET B - SLAVOJ PODOLÍ 1:1 (1:0)

Ve druhém kole Pražského přeboru nás čekal výlet na druhý břeh řeky, na stadión tradičního mužstva Motorletu B. Sice jsme v prvním kole proti Viktorii Žižkov B podali jeden z nejlepších výkonů, ale nevěděli jsme, jestli to bylo to správné měřítko úrovně přeboru. Do toho jsme hráli v námi neoblíbený nedělní odpolední termín a doktůrek Jůzek měl v sobotu svatbu. Nicméně jsme zodpovědní lidé a každý se na zápas připravil nejlépe, jak mohl (např. cestou 6 hodin z Ostravy nebo Lipna).

1. poločas:

Věděli jsme, že soupeř bude opět mladý, fyzicky nabušený a šikovný na míči. To se potvrdilo hned v úvodu zápasu, kdy se nám moc nedařilo, a Motorlet nás přimáčkl k vlastní bráně a vytvořil si několik slibných šancí. Tento tlak vyvrcholil v 17. minutě krásnou střelou Gábora z voleje zpoza velkého vápna. S touto střelou se nedalo nic dělat, ani kdyby náš brankář péroval. Studená sprcha, nicméně jsme nic nezabalili a od tohoto okamžiku jsme postupně přebírali iniciativu a začínali si vytvářet brankové příležitosti. Srovnání měl na hlavě Jůzek. Výborně hrající defenzivní motorová myš Bednář měl dvě nadějné střely kolem pokutového území. Matěj minihobit Vondrka po úniku z levé strany po zasekávačce do středu vápna pálil ostrými, ale domácí gólman ho vychytal. Bohužel nám tam nic nespadlo a do kabin se šlo za neveselého stavu 1:0 pro domácí.

2. poločas:

Co konkrétně řekl trenér Jarolím o přestávce v šatně nevíme, ale určitě pozitivně namotivoval celý tým, že má na to, aby tady uspěl. Vystřídal také levého beka Šumňase, který toho hodně naběhal a měl v tom vedru zavařený párky. Na plac tedy přišel Martin Brož a přispěl velkou měrou k tomu, že jsme od začátku druhé půle měli herně navrch. Vysoká aktivita přinesla ovoce v 56. minutě, kdy jsme zahrávali po sobě tři rohové kopy. Po druhém rohu se k míči dostal Vojta Čert Vlasák a pumelenicí jeho vlastní málem zlomil břevno. Třetí roh zahrával na přední tyč Karel Kristen a Michal Zezula zakončil něčím v oblasti střední třetiny těla. Obránce míč vykopl asi metr za brankovou čárou, pozorní rozhodčí si toho všimli a gól správně uznali. Vyrovnávací gól nás nabudil a snažili jsme se strhnout vítězství na naši stranu. Gólové příležitosti se objevovali na obou stranách. Podolí jich mělo o něco více, ale do konce zápasu branka již nepadla. Horké počasí si vyžádalo také střídání a na plac se dostali postupně všichni náhradníci, kteří to také odmakali. Nakonec jsme si odvezli cenný bod, i když výhra byla hodně blízko. Všichni hráči opět podali chválihodný a bojovný výkon. Příští sobotu doma přivítáme loňského vítěze přeboru Třeboradice a bude to jízda jak na řetízkáči…

Zdroj Fotbal Praha:

Hlasy trenérů:

Jiří Hakl (Motorlet B): „U nás panuje nespokojenost, zápas jsme nezvládli. Prvních dvacet minut bylo v naší jasné režii, probíhalo to podle našich představ a dali jsme gól. Od té doby jsme přestali hrát. Hráči si na hřišti začali dělat, co chtěli, přestali dodržovat taktiku a rozestavení a tím se nám hra úplně rozpadla. Pak jsme se až do konce strachovali o výsledek a můžeme být rádi za bod.”

Josef Jarolím (Podolí): „Po prvních patnácti minutách, kdy nás soupeř zatlačil, tak bych byl s remízou spokojený. Ale pak jsme hru vyrovnali a dá se říct, že jsme byli daleko lepší. I na šance jsme zápas zase vyhráli. Řeknu to takhle: když z takových velkých šancí nedáme gól, tak je asi ta remíza zasloužená. Pro mě je příjemným překvapením, že s těmi přeborovými mužstvy zatím suverénně stačíme držet krok.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Lukáš Maršálek. Nejlepší hráč Podolí: Robert Jůzek.

Branky: 17. Gábor - 56. Zezula. ŽK: 40. Gábor (Motorlet B). Rozhodčí: Tereba - Tikal, Jeřábek. Diváků: 50.

Motorlet B: Polomský - Eppert, Kotrba, Maršálek, Jonáš (86. Štědrý) - Gábor, Duch, Tylšar (56. Hůlka), Hrabina (73. Fiedler) - Měska, Šahini. Trenér: Jiří Hakl.

Podolí: Michal Vondrka - Vlasák, Bednář, Kristen, Šumník (46. Brož) - Zezula - L. Svoboda (82. Hrubý), Hruška, Mráček (70. Vejražka), Matěj Vondrka (67. J. Svoboda) - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ