MUŽI A - PRVNÍ PORÁŽKA V SOUTĚŽI
MUŽI A - PRVNÍ PORÁŽKA V SOUTĚŽI
12. 06. 2018

MUŽI A - PRVNÍ PORÁŽKA V SOUTĚŽI

ÚJEZD P4 - SLAVOJ PODOLÍ 3:1 (2:0)

SK Újezd P4 – AFK Slavoj Podolí Praha  3:1 (2:0)

Branky: 15. Daňhel Martin, 16. Běhounek Jakub, 86. Hanzlík Zdeněk – 67. Janovský Lukáš

Sestava: Vondrka Michal – Vlasák, Bednář, Kristen, Šumník – Vondrka Matěj (46. Svoboda L)., Zezula, Hruška, Mráček (80. Svoboda J.), Janovský – Jůzek

Dne 9.6. v 10.15 ráno jsme nastoupili na poslední venkovní mistrovský zápas 1.A třídy v tomto roce. Soupeřem nám byli hráči Újezdu Prahy 4 a jelikož se hrálo na jejich umělce, která zrovna není tou největší hrací plochou, dal se očekávat vyrovnaný zápas plný soubojů a to i z toho důvodu, že se Újezd v tabulce nachází za námi na druhém místě.

 Zápas začal vysokým nasazením obou mužstev, ale domácí měli od prvních minut ze hry trochu více. Hra se převážně odehrávala ve středu hřiště, kde jsme bránili tlak domácích a odkud jsme se snažili rozehrávat míče do stran. Domácí tým si během prvních deseti minut vydobyl pár střeleckých pokusů, ale žádný nemířil do naší brány. V 11. minutě jsme se do větší šance dostali také my, kdy si na soupeřovu půlku doběhl Karel Kristen a zpoza vápna vyslal pěknou střelu těsně nad břevno. Další šanci měl Václav Hruška, kdy ze strany běžel na brankáře, ale ten jeho střelu těsně vyrazil. V 15. minutě přišel roh domácích - hráč s číslem 3 dobře trefil z voleje míč a ten skončil v naší síti. Skóre se tedy změnilo na 1:0. Hra se však moc nezměnila a bojovalo se dál. Naneštěstí pro nás o pár minut později přišel z pravé strany centr do našeho vápna, kde při bránění útočícího hráče náš obránce nechtěně zahrál míč rukou a byla to penalta. Tu soupeř proměnil a my tak prohrávali 0:2. Nic jsme ale nevzdávali a jezdili jsme dál. Po těchto dvou rychlých gólech hráči Újezdu polevili v tlaku a tak jsme se do šancí dostávali i my, ale bezúspěšně. Za zmínku k prvnímu poločasu určitě stojí fakt, že rozhodčí mohl udělit na straně domácích minimálně dvě žluté karty a nejen na straně naší, čímž citelně poznamenal celý vývoj zápasu.

 V druhém poločase jsme hned od začátku otěže zápasu převzali my a byli jsme více na míči. Od stoperů a středních záložníků chodilo více míčů do krajů, čímž jsme se častěji dostávali do zakončení po centrech ze stran. Soupeř se zatáhl, ale často hrozil nějakými brejky, jelikož jsme hru museli trochu otevřít. V 67. minutě zápasu pak Lukáš Janovský využil své rychlosti, kdy předběhl obránce Újezdu a chytrým lobem přehodil brankáře. Skóre jsme tedy snížili na 1:2 a věřili jsme, že alespoň na remízu máme, jelikož jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Hra šla potom nahoru dolů a k vidění bylo dost šancí na obou stranách, pro diváky určitě pohledný fotbal, až na některé výroky sudího, které kazily celkový dojem hry. Iluzi k zisku bodu a tím pádem jistoty prvního místa nám pak v 86. minutě vzal domácí Hanzlík, kdy povedenou střelou upravil konečný výsledek na 3:1. Do konce zápasu se pak už neudálo nic zásadního a my tak museli skousnout první porážku v sezóně. Určitě se ale nemáme za co stydět, předvedli jsme bojovný výkon a všichni ze sebe vydali co mohli.

 Příští týden nás doma čeká poslední zápas se Stodůlkami, který musíme zvládnout hlavně v hlavě a soustředit se na to, abychom podali minimálně stejný výkon jako s Újezdem.

Hodnocení trenéra: Troufnu si říct, že to byl náš nejlepší výkon na jaře. Hrálo na umělé trávě menších rozměrů, na což nejsme zvyklí, a navíc soupeř byl hodně motivovaný nás porazit. I přesto jsme podali dobrý výkon a nevyhráli jsme jen díky skvělým zákrokům jejich brankáře a některým nepřesným výrokům rozhodčích. Za výkon ale patří celému mužstvu dík.

Nejlepší hráč dle trenéra: všichni

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ