MUŽI A - POVINNÁ VÝHRA NAD 1999
MUŽI A - POVINNÁ VÝHRA NAD 1999
04. 06. 2018

MUŽI A - POVINNÁ VÝHRA NAD 1999

SLAVOJ PODOLÍ - 1999 PRAHA 6:0 (5:0)

V sobotu 02. 06. 2018 nás na domácím hřišti čekalo místní derby s týmem 1999 Praha, který určitě nepatří k našim oblíbeným soupeřům, jelikož se nám proti nim v minulosti herně nedařilo a úvodní minuty utkání to jen potvrdily.

V prvních minutách byli hosté aktivnější a vytvořili si hned několik standartních situací, které naštěstí nedokázali zužitkovat. Ve 4. minutě zahrozil kapitán a zároveň nejlepší střelec hostů Viktor Chačaturov, který unikal z pravé strany, ale střelu z velkého vápna Michal Vondrka spolehlivě vyrazil.

Poté přišla 8. minuta utkání, kdy se po rohovém kopu dostal k odraženému míči za hranicí velkého vápna Sean Hellingman a ranou z první vymetl pravou šibenici 1:0.

V 10. minutě se do vápna probojoval kapitán Robert Jůzek, který přihrál Lukáši Janovskému na velké vápno, ten sklepl míč na Ondřeje Mráčka a ten z první zakončil levačkou na protější tyč 2:0.

Tato branka dám dodala potřebný klid a začali jsme předvádět svou kombinační hru s průnikovými přihrávkami, kde čekali v nábězích naše rychlé kraje a to především s chutí hrající Matěj Vondrka. Hosté zbraně nesložili a jejich největší šance přišla po jednom z rohových kopů, kdy hlavičkující hostující hráč trefil břevno.

Ve 24. minutě zachytil Robert Jůzek přihrávku soupeře a následně přihrál přes dva obránce Mráčkovi do šance, ten, ale nedokázal ve skluzu překonat brankáře hostů. 28. minuta přinesla pohlednou kombinaci, kdy Václav Hruška skvěle uvolnil Matěje Vondrku, který z pravé strany postupoval sám na brankáře a neomylně zavěsil na zadní tyč branky 3:0.

Ve 39. minutě prostrčil Lukáš Janovský mezi dvěma obránci míč na Ondřeje Mráčka, který postupoval z levé strany sám na brankáře a i přes hlasitou žádost Matěje Vondrky o přihrávku, zakončil sám na přední tyč 4:0.

42. minuta přinesla další velkou příležitost, a sice když se kapitán Robert Jůzek uvolnil ve vápně přes jednoho ze stoperů, který ho následně zfauloval. K pokutovému kopu se postavil Václav Hruška a i přes dotek brankáře zvýšil na 5:0 a potvrdil 100% úspěšnost v zahrávání pokutových kopů. V závěru 1. poločasu jsme měli ještě některé momenty, které mohli skončit brankou, ale bohužel jsme již žádnou nepřidali. 1. poločas se nám až na úvodní minuty vydařil jak herně, tak také konečně střelecky. Do 2. poločasu jsme mohli jít s tím, že si zápas užijeme a pokusíme se rozšířit gólovou sbírku.

V 50. minutě měl velkou šanci Robert Jůzek rozšířit své gólové statistiky, ale nedokázal po skvělém centru Marka Šumníka vsítit branku z malého vápna.

V 73. minutě po centru Seana Hellingmana nastřelil Robert Jůzek tyč, ale Jan Svoboda stál ve správném prostoru a nebyl již pro něj problém uklidit míč do odkryté branky 6:0.

Poté i vlivem počasí tempo zápasu uvadlo a nevytvořili jsme si již žádnou brankovou příležitost. I přes to můžeme být určitě spokojeni, jelikož se nám podařilo zvítězit vyšším rozdílem a na víc v zápase, s méně oblíbeným soupeřem.

V příštím kole zavítáme na hřiště Újezdu Praha 4, který je na druhém místě a společně s námi postupuje do Pražského přeboru. Výkop je v sobotu 9. 6. 2018 již od 10:15hod.

 

Vyjádření trenéra: S 1. poločasem jsem spokojený, měli jsme mnoho průnikových přihrávek s náběhy, ze kterých jsme následně měli brankové příležitosti. Ve 2. poločase už zápas ztratil náboj, ale to se dalo očekávat, vzhledem k výsledku utkání, tak i počasí. Celkově proti nám bylo velké množství standartních situací, které jsme zvládli uhlídat a tím se i připravit na následující utkání s Újezdem Praha 4.

Nejlepší hráči dle trenéra: Ondřej Mráček, Matěj Vondrka

Sestava: Vondrka Michal – S. Hellingman, M. Bednář, K. Kristen, M. Šumník – Vondrka Matěj, V. Hruška, M. Zezula, O. Mráček, L. Janovský – R. Jůzek (C)

Góly: 8´ S. Hellingman 10´ O. Mráček 28´ Matěj Vondrka 39´ O. Mráček 42´ V. Hruška (p) 73´ J. Svoboda

Střídaní: 46´ Jan Svoboda za Lukáše Janovského 60´ Vojtěch Vlasák za Ondřeje Mráčka 73´ Jiří Hrubý za Matěje Vondrku 82´ Martin Kotek za Seana Hellingmana

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ