MUŽI A - ZÁPAS ROZDÍLNÝCH POLOČASŮ
MUŽI A - ZÁPAS ROZDÍLNÝCH POLOČASŮ
10. 04. 2018

MUŽI A - ZÁPAS ROZDÍLNÝCH POLOČASŮ

SOKOL CHOLUPICE - SLAVOJ PODOLÍ 1:2 (0:1)

 

            V 16. kole jsme do Cholupic v roli jasného favorita a touhou podvrtit naše postavení v tabulce. Domácí tým bojuje o záchranu a my věděli, že náš čeká houževnatý soupeř, který hraje na hříšti, kde převýšenní hřiště od jedné k druhé bráně je asi 20 metrů a  hlavně v námi neoblíbeném čase ,,Neděle vod pěti,,.První poločas jsme začínali z kopce dolů, to znamenalo dát co nejrychleji 2-3 branky a udělat zápas poklidným. Nejzkušennější hráč Kristen říkal před zápasem kluci pojďte si zahrát fotbal a užijme si ho.  To se rozhodně nestalo a zápas jsme spíše protrpěli. Terén pro nás byl velkou překážkou.

V prvím poločase jsme Cholupice tlačili a k ničemu jsme domácí nepustili, ti jen odkopávali balóny, které sbíral Bednář nebo Kristen a rozehrávali je směrem dopředu. Míč jsme drželi na svých kopačkách převážně my, ovšem byly z toho ojedinělé průniky, které na domácí hráče platili. Z levé strany se do vápna dvakrát prodíral Janovský, situaci vzal na sebe a dvakrát pěkně z úhlu vystřelil, byly z toho rohové kopy, kterých bylo v prvním poločase asi 10. Kromě jedné hlavičky z toho ovšem nic nebylo. Náš výkon nebyl dobrý, práce s balónem nám na nekvalitním terénu drhla.  Jediný světlý okamžik nastal v 39. minutě, kdy si Janovský skvěle naběhl  na lob přes obranu od Zezuly a využil neobratnosti a sbrklosti domácího golmana, který Janovského ve vápně nešikovně a zbytečně fauloval. Kdyby janovský nebžel aktivně přes celé hřiště z levé strany na pravou, nic by se nestalo a balon bychom jako v předešlých minutách vrátili zpátky dozadu. Nařízený pokutový kop proměnil s přehledem Hruška. O přestávce jsme si řekli, že musíme být více aktivní a více hrát naši kombinační hru a více se nabízet. 

 Druhý byl od nás ještě horší, jelikož jsme ztratili územní převahu a hra se vyrovnala. Pohybem jsme se přizpůsobili domácím. Fotbal mnoho pěkných akcí nenabídl.  Domácí se spoléhali pouze na dlouhé balony směrem do vápna. Cholupice čekali na nějaký odraz nebo propadnutí balónu, ze kterého by mohli vyrovnat. To se stalo v 62. minutě, kdy  využili zmatku v naší obraně a naší nedůslednosti. Nákop Burdy odvrátil náš hráč hlavou do našeho hráče, od kterého se odrazil míč k našemu hráči, který ho jen posunul před vápno a z první Cholupický hráč France vymetl šibenici Vondrkovi branky. Velmi povedená střela. Zbývalo nám 30 minut do konce , abychom strhli vedení na naší stranu. To se nám díky jedné povedené akci ze 72. minuty povedlo. Hruška ze středu hřiště posunul míč mezi obránce, kam si naběhl Jůzek a donesl balon přes obránce i brankaře do brány. Posledních 20 minut bylo nervózní z obou stran.  Do konce zápasu se už nic zajímavého nestalo.  Zápas jsme vyhráli máme tři body a v příštím zápase doma přivítáme Modřany.

 

Hodnocení zápasu dle fanouška: Na nekvalitním terénu se hrál velmi neatraktivní fotbal.  Domácí odkopávali a Podolí v 1. poločase soupeře tlačilo a hrálo prakticky pouze na jeho půlce, nicmíně nic si z tlaku nevytvořilo všechny nadějné šance končili v předfinální fázi, pohyb hráčů byl velmi utahaný a pomalý, chyběl větší pohyb, každý čekal co ten druhý vymyslí. Díky penaltě se Podolí dostalo do vedení a mohlo se trochu uklidnit, iniciativu ovšem v druhé půli převzali hráči domácích, podařilo se jim vyrovnat a zdálo se že se zrodí nečekaná remíza, ale nakonec bylo Podolí rádo za utrpěnou výhru 2:1. Z hostujícíh hráčů byl nejvíce vidět pohyblivý Šumník a Janovský. Šumník měl na nekvalitním terénu problémy s prvním dotekem a mnoho míču ztratil, ale byl aktivní a snažil se a svým pohybem chtěl alespoň něco změnit v jinak ospalém zápase,, kdo nic nezkusí nic nezkazí, ale nic nezíská,,. Janovský byl jasně nejlepším hráčem Podolí, moc se mi líbil jeho pohyb – neustálé náběhy za obranu a snaha zakončit nebo centrovat před bránu. Dále svou kvalitu ukázal střední záložník Hruška, který sice málo běhal a v určitých pasážích ho vůbec nebylo vidět, ale pokrytím balonu a technikou s míčem převyšoval domácí hráče a dokázal vymyslet rozdílovou branku.

 

Nejlepší hráč dle fanouška: Lukáš Janovský

Nejlepší hráč dle trenéra: Lukáš Janovský

 

Sestava:

Vondrka Michal – Vlasák, Bednář, Kristen, Šumník – Zezula – Mráček , Hruška, Brož, Janovský  – Jůzek

 

Náhradníci:Svoboda, Vondrka, Hellingman, Hrubý, Jeřábek

 

Branka:

39‘ Hruška (penalta), 72‘Jůzek

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ