MUŽI A - DŮLEŽITÉ VITĚZSTVÍ NA ÚVOD
MUŽI A -  DŮLEŽITÉ VITĚZSTVÍ NA ÚVOD
28. 03. 2018

MUŽI A - DŮLEŽITÉ VITĚZSTVÍ NA ÚVOD

LOKO VLTAVÍN B - SLAVOJ PODOLÍ 0:1 (0:0)

Zimní přestávka skončila a jarní část pro nás začala výjezdem na Loko Vltavín. Po sobotních odehraných utkáních bylo jasné, že pokud si chceme udržet čtyřbodový náskok, tak musíme bezpodmínečně vyhrát.

Z důvodu stále se měnícího počasí se do poslední chvíle nevědělo, zda se utkání odehraje na umělé nebo přírodní trávě. Na obě varianty jsme se dlouho dopředu poctivě připravovali, a tak nás nerozhodilo, když jsme se dozvěděli, že se dostane na přírodní trávník.

Oba týmy překvapilo počasí, které bylo slunečné a oproti uplynulým dnům dosti teplé. Od první chvíle bylo znát, že se hraje o špičku 1. A třídy. Po klidné 5-ti minutovce přišel náš tlak. První obrovskou šanci měl po rohovém kopu Vondrky z levé strany Jůzek, který hlavičkoval skoro dokonale směrem k zadní tyči, ale gólman domácích se dokázal dostat skokem až do šibenice, odkud míč vytáhl na rohový kop. Tlak pokračoval a během několika minut jsme se dostali do slibných šancí, kterým však chyběl klid v zakončení. Jednu z největších šancí prvních 20-ti minut měl Hruška, který již byl ve vápně v palebné pozici, ale bohužel ho zradila do té doby excelentně fungující levačka.

Ke konci poločasu převzali otěže zápasu domácí, kteří si vytvořili řadu šancí nutno říci, že po našich chybách v rozehrávce. Naštěstí svůj den měl i skvěle chytající Michal Vondrka, který se stal hvězdou konce prvního poločasu i díky němu se šlo do šaten za stavu 0:0.

 

Druhý poločas začal v duchu konce prvního poločasu. Domácí hráči se dostávali ke střelám z velkého vápna, ale branku netrefovali. Poté se znovu předvedl a teď už to můžeme říci muž utkání, Michal Vondrka, který několika reflexními zákroky lapil obrovské šance soupeře a nedal zapochybovat, že by on nebyl jedničkou v bráně a zaslouženě si odnese DVD z dnešního zápasu.

Krásnou individuální akci Hrušky, který prošel přes tři hráče a pak následně poslal přesný pas na nohu Jůzka, zakončil kanonýr skvělou ranou na zadní tyč. Ujali jsme se vedení 0:1. Obraz hry se nezměnil, snažili jsme se držet míč, ale domácí neúnavně napadali. Po faulu na Jůzka se kopal přímý volný kop „zkrácený roh“. Rozehrávku si vzal Kristen, který pohotově rozehrál na střídajícího Hrubého, který táhlou střelou prověřil rukavice domácího gólmana. Více se již v utkání neudálo, a tak jdeme do dalšího neméně důležitého utkání na domácí půdě proti Střešovicím se čtyřbodovým náskokem.

 

Sestava: Michal Vondrka – Vlasák, Bednář, Kristen, Matěj Vondrka (67‘ Hrubý) – Hellingman, Mráček, Hruška, Brož, Janovský – Jůzek

Nejlepší hráč podle trenéra: Michal Vondrka

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ