NA ÚVOD VÝHRA NAD REZERVOU ČAFC
NA ÚVOD VÝHRA NAD REZERVOU ČAFC
24. 08. 2014

NA ÚVOD VÝHRA NAD REZERVOU ČAFC

Spokojenost jen se třemi body

1. kolo 1.A třídy, skupina B    AFK Slavoj Podolí Praha – ČAFC Praha B 3:1 (1:0)

Branky: 2x Jůzek, Janovský.

 

V prvním kole soutěže, která je mimochodem novinkou hned pro pět týmů (Chodov, Újezd P-4, Zbraslav, Aritma B a Střešovice B), jsme přivítali již „tradičně“ mužstvo ČAFC B. V předchozích dvou otevíracích zápasech nové sezóny jsme tým ze Záběhlic nedokázali porazit ani jednou. O motivaci bylo tak postaráno.

 Úvod tohoto zápasu byl z obou stran dosti nervózní. Ovšem po počátečním „oťukávání“ jsme se trochu zklidnili a měli míč více na svých kopačkách. K ohrožení hostující branky to ale zpočátku nevedlo. První naše šance přišla asi až po dvaceti minutách hry, ze standartní situace na pravé straně. Janovský šikovně zakroutil míč na zadní tyč, ale trefil bohužel jednoho z hráčů zasahujících na brankové čáře. Za chvíli přišla přihrávka doleva opět na Janovského, ten zatáhl míč, ale přihrávka pod sebe do jasné šance skončila Jůzkovi na patách.  Osmělili se i hosté. Jejich rychlý protiútok skončil střelou z dobré pozice, kterou naštěstí zblokovala pozorná obrana. Ve 30. minutě přišla klíčová situace utkání. Aktivní Mráček vystihl rozehrávku soupeře, donutil stopera Čafky k chybě, sebral mu míč a ten ho podrazil. Výsledkem byla červená karta, protože kapitán hostů byl poslední bránící hráč. Z následného přímého kopu nastřelil Janovský tyč. Od tohoto momentu se na hřišti poněkud přiostřilo a až do konce poločasu moc fotbalové krásy ani na jedné straně vidět nebylo. Nicméně v poslední minutě prvního poločasu jsme kopali penaltu po ruce v pokutovém území. Tu proměnil Jůzek a do šaten se šlo tedy za stavu 1:0.

 Začátek druhého poločasu byl horor. To oslabená Čafka hned v úvodních minutách vyrovnala. Postaral se o to Dratva, který prošel díky svému umu i troše štestí přes několik našich hráčů a sám před Vondrkou se nemýlil. 1:1. Tento moment nás šokoval. Toho málem využili hosté. Odražený míč po jednom z centrů  útočník Čafky v jasné šanci napálil metr nad branku. Tuto situaci jsme tedy se štěstím přežili a uvědomili si, že oslabený soupeř se sám neporazí. Po více než čtvrthodině druhého poločasu jsme konečně začli mít mírnou převahu a dostávali se k brance hostů. Na přihrávku skrz obránce si naběhl Mráček a z hranice pokutového území trefil tyč. O několik minut později na sebe Jůzek navázal tři hráče soupeře, přihrál volnému Polenovi a ten z podobného místa jako Mráček trefil pro změnu břevno. Po několika minutách přihrál skvěle Svoboda do uličky Vondrkovi a ten zblízka neprostřelil vyběhnuvšího brankáře hostů. Další šance už skončila vedoucím gólem. Po přízemním centru z pravé strany a zákroku brankáře procedil míč do branky Janovský. 2:1. Tímto náš krátkodobý tlak skončil. Oslabený soupeř začal hrát více dopředu, ale toho jsme paradoxně využili… Po ztrátě míče přišla rychlá přihrávka někam na střídajícího Pinkavu. Ten se snažil předběhnout hráče hostů, ale nepodařilo se mu to, protože ho obránce podržel, za což viděl v 76. minutě červenou kartu (po druhé žluté kartě) a hráči Čafky hráli v devíti. Jenže místo abychom si od této situace pohlídali výsledek držením míče a postupnou kombinací se pokusili jít do šance, tak jsme se netakticky snažili hrát pořád rychle a zběsile dopředu. To nás stálo zbytečně moc sil a nervů o výsledek. Naštěstí pár minut před koncem potvrdil naše vedení Jůzek, když mu před prázdnou bránu přihrál Pinkava.

 Vyhráli jsme nakonec tedy 3:1, i když náš výkon měl k ideálu hodně daleko. Po pěti letech tak úvodní zápas sezóny skončil konečně naším vítězstvím.

Žluté karty: Mráček, Jůzek, Janovský.

Červené karty: 2x hosté.

 Sestava: Vondrka Michal-Fusek,Svoboda,Zezula,Janovsky- Vondrka Matěj- Polena,Mracek,Hruby (Pinkava),Andrle- Juzek.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ