U19 - POHODOVÁ VÝHRA
U19 - POHODOVÁ VÝHRA
13. 09. 2017

U19 - POHODOVÁ VÝHRA

SLAVOJ PODOLÍ - FK ZLÍCHOV 10:1 (4:0)
Za krásného fotbalového počasí jsme se poprvé v sezóně představili na domácím hřišti, kde jsme přivítali nám dobře známého  soupeře ze Zlíchova.
Od prvních minut jsme se do soupeře zakousli a téměř ho nepouštěli k míči. Prvních pár akcí jsme nedokázali dotáhnout k nějaké větší šanci, ale hned ve 4. minutě nápřáhnul za vápnem Brezina, míč sice netrefil ideálně, ale i tak skončil za zády nejistého gólmana hostí - 1:0. Hned po rozehrávce jsme okamžitě získali míč zpět, Brezina vysunul Sittu, jeho zakončení levou nohou vyrazil gólman pouze před sebe, kde pohotově poslal míč do brány Bláha - 2:0. Ve 13. minutě se míč po ose Brezina, Sitta, Bláha dostal až k Mauchlerovi a ten pěknou střelou otevřel svůj dnešní hattrickový zápis - 3:0. Soupeře jsme téměř k ničemu nepouštěli, jeho pokusy o rychlý protiútok dokázala obrana vždy včas zlikvidovat. Nám se překonávat přehuštěnou obranu kolem vápna hostí dařilo se střídavými úspěchy. Jedna z těch hezčích akcí se nám povedla ve 30. minutě, Šimák si narazil s Mauchlerem, poslal centr do vápna, kde mohl v klidu zakončovat Sitta - 4:0. Do poločasu jsme skóre dál neposunuli a to ani z obrovské šance v poslední minutě, kdy krásný Sittův centr nedokazal Mauchler dostat mezi tyče ani uvnitř malého vápna.
Do druhého poločasu jsme jen chtěli udržet kluky na uzdě, aby stále hráli svojí hru a nezvrtlo se nám to do nesmyslných individuálních akcí. To se naštěstí povedlo a góly dál přibývaly. Prvních pět minut druhého poločasu stačilo Mauchlerovi, aby zkompletoval svůj hattrick. Nejprve v 48. minutě dostal krásnou přihrávku od Bláhy a zvýšil na 5:0. Hned o dvě minuty později, po hezké akci Záruby se Šimákem přidal další gól - 6:0. 53. minuta patřila opět Bláhovi, který využil přihrávku od Pallase - 7:0. I přihrávající se hned na to dočkal střeleckého zápisu, to když Engliš vybojoval a krásně Pallase uvolnil do střelecké pozice - 8:0. V 71. minutě přišla bohužel naše úplně zbytečná chyba v obraně, kdy jsme svojí laxní rozehrávkou odevzdali míč soupeři, který neměl problém trefit naší prázdnou bránu - 8:1. Aspoň, že minutu na to nám Barth obratem vrátil osmigólový náskok, když využil kombiance mezi Issou a Pallasem a propálil gólmana hostí po deváté - 9:1. Všichni jsme si přáli dosáhnout dvouciferného výsledku a ten nakonec povedlo završit v 84.minutě. Pallas vybojoval míč, Král krásně odcentroval do vápna a Issa nasměroval míč k tyči - 10:1.
Od prvního zápasu jsme soupeřům dali jasně najevo, že z Kavčích Hor se body jen tak vozit nebudou. Díky poločasovému vedení jsme mohli hodně prostřídat a dát tak prostor všem nominovaným hráčům a pošetřit síly a zdraví hráčům základní sestavy. Podzim bude dlouhý a síly i kvalitní kádr budou ještě moc potřeba. Dobrá zpráva je, že prostřídání 6 hráčů nám na kvalitě hry neubralo. Další zápas nás čeká až za 14 dní zase na Kavčích Horách a budeme chtít opět naplno bodovat.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ