MUŽI A - VYDOLOVANÉ TŘI BODY
MUŽI A - VYDOLOVANÉ TŘI BODY
31. 10. 2016

MUŽI A - VYDOLOVANÉ TŘI BODY

FSC LIBUŠ - SLAVOJ PODOLÍ 2:4 (2:1)

Minulou sobotu jsme vyběhli na hřiště Libuše pobít se o tři body v 9. kole. Již během týdne jsme měli informace, že místní trávník není v úplně nejlepším stavu. I přes to jsme byli zaskočeni, v jak tragickém stavu mistní trávník je. I přes to jsme do zápasu vstoupili nejlepším možným způsobem a hned ve 4. minutě se Fidler mohl po Vondrkově akci radost z precizního zakončení do soupeřovi sítě. 0:1. Jenže jak dobře jsme začali, tak o to hůře jsme pokračovali. Soupeř od té chvíle převzal otěže hry a díky bojovnosti, důrazu a přesným dlouhým pasům ze středu hřiště se dostával do nebezpečných situací. A co se muselo stát, se samozřejmě stalo a po centru z levé strany míč propadl až k domácímu útočníkovi, kterého Zezula stihl už zastavit jen za cenu penalty. Tu domácí v klidu proměnili. 1:1. Co pro nás měla být facka, která nás probudí, nás akorát dostalo ještě níž a soupeř pokračoval v tom, čem začali. A tak ještě před poločasem se po standardce z pravé strany dostali do vedení. 2:1.

Poločasový pohovor pro nás měl jeden závěr. Takhle to dál nejde. Do druhého poločasu jsme vstoupili s větší chutí a bojovností. Zároveň jsme se více zaměřili na rychlé brejky, které na místním hřišti měly větší šanci na úspěch než postupný kombinační fotbal. Tato odměna přišla už po chvíli, kdy se prosadil Andrle a srovnal na 2:2. Zápas pokračoval ve stejném stylu i dále, tedy spousta soubojů, dlouhých míčů a centrů…. No ještě že diváci nemuseli platit za vstup. Přesto jsme věděli, že to musíme zvládnout, čemuž jsme udělali velký krok naproti, když Svoboda po krásném pasu už jen uklízel do prázdné brány. 3:2. Soupeř měl v druhém poločase také několik nebezpečných situací, které ale i s velkým přispěním jistého Vondrky v bráně jsme přečkali bez úhony. A i díky tomu jsme se mohli ke konci radovat z gólu z kopačky Kouby, který potvrdil svojí střeleckou formu, a pojistil skóre na 4:2.

Proti Libuši to byl jeden z nejtěžších zápasů sezóny, jak díky hřišti, které se trávou opravdu nedá nazvat, tak soupeřem, před kterým lze jen smeknout za přistup, nasazení a bojovnost. Jak bylo řečeno, pro fanoušky to velká podívaná nebyla, tento zápas byl vyhraný bojovností a touhou zvítězit, a tyto tři body mohou být na konci sezóny zlaté.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ