MUŽI A - NA ÚVOD PŘESVĚDČIVÉ VÍTĚZSTVÍ
MUŽI A - NA ÚVOD PŘESVĚDČIVÉ VÍTĚZSTVÍ
30. 08. 2016

MUŽI A - NA ÚVOD PŘESVĚDČIVÉ VÍTĚZSTVÍ

SLAVOJ PODOLÍ - ČAFC B 5:1 (3:0)

Dne 27.8. jsme nastoupili ke svému prvnímu mistrovskému utkání této sezony. Náš cíl pro tuto sezonu je jasný – za každou cenu postoupit do přeboru, o který se už nějakou dobu snažíme. I proto jsme k zápasu přistoupili zodpovědně a s chutí. Z lavičky nás pro tento zápas koučoval asistent trenéra Lukáš Michl.

Již od první minuty bylo vidět, kdo bude dirigovat tempo hry. Od našeho soupeře ČAFC jsme očekávali nakopávané dlouhé míče dopředu a nějaké ty ,,brejky,, a proto jsme chtěli mít co nejvíce ze hry a držet míč, což nám vycházelo. Dařilo se nám i na lajnách, kde se obránci se záložníky výborně doplňovali a výsledkem toho byl v 15. minutě centr Jířího Hrubky, který si jeden z protihráčů ke své smůle a k našemu štěstí doklepl do vlastní branky. Vedli jsme tedy 1:0, ale v naší hře se nic nezměnilo a dál jsme tlačili na pilu. Během pár minut jsme si vytvořili ještě několik šancí, ale chybělo nám trochu štěstíčka v zakončení. To se ale změnilo ve 20. minutě, kdy na sebe vzal hru Matěj Vondrka – únikem za obranu se dostal do vápna soupeře, kde byl jasně faulován skluzem obránce, a po právu byla odpískána penalta. Míče se ujal Jan Fidler a s přehledem penaltu uklidil do branky. Podolský tlak pokračoval i po druhé brance a o pár minut později se po krásném uvolnění Ondřeje Mráčka dostal Fidler znovu do zakončení – Mráček mu nahrál před prázdnou bránu, Fidler zachoval chladnou hlavu a skóre bylo už 3:0.

Frustrace ze strany ČAFC se zvyšovala, jelikož začali více faulovat. Na svou kůži to pocítil i Nikolas Andrle, který byl v jedné akci po zpracování míče atakován zezadu do hlavy loktem soupeře tak nešikovně, že byl začátkem druhé půle nucen střídat. Doufejme, že se nejednalo o nic vážného. Do šaten se tedy šlo za stavu 3:0 pro domácí a s dobrým pocitem z toho, že soupeř neměl téměř žádnou pořádnou akci.

Ve druhém poločase jsme začali tak jako jsme skončili poločas první, tedy velice aktivně. Chuť hrát přetrvala i přes pauzu a tak se po pár minutách dostal opět do zakončení Jan Fidler, který ale vystřelil na branku i přes odpískaný ofsajd a jelikož to bylo podruhé v zápase, obdržel od sudího žlutou kartu. Trenér se tedy rozhodl pro změnu v útočných řadách a tak místo střelce a autora dvou gólů Fidlera nasadil našeho kapitána Roberta Jůzka, který měl hru uklidnit a zkusit přidat pár gólů. Později v průběhu druhé půle vystřídal kvůli zranění i již zmíněný Nikolas Andrle a Matěj Vondrka a do hry se dostali Lukáš Svoboda a Daniel Focht. Zápas tedy nadále běžel podle plánu a Podolí drželo míč. V 55. minutě se Ondřej Mráček rozhodl vyzkoušet štěstí a po průniku přes obranu soupeře tváří v tvář gólmanovi uspěl svou přízemní střelou a skóre se měnilo na 4:0.

O nějakou chvíli později jsme se dostali k rohovému kopu, ale po nevydařeném zakončení se ČAFC dostalo do brejku a k naší brance se již řítil soupeř s míčem na kopačce, kterého jsme naneštěstí dokázali zastavit až za cenu faulu v našem pokutovém území a tak se kopala již druhá penalta v tomto zápase. Výborný brankář Michal Vondrka ale dokázal odhadnout směr pokutového kopu a tak míč vyrazil před sebe, jenže s tím jsme nepočítali my a dobíhající hráč z ČAFC uklidil míč do naší branky.

Za stavu 4:1 jsme žádné drama nechtěli nechat dopustit a tak jsme si i dál tvořili gólové šance, ale bezúspěšně. Asi 15 minut před koncem jsme ale měli další rohový kop a ten jsme již dokázali využít – Jan Svoboda si doběhl na malé vápno k přední tyči a svou hlavou dokázal krásně trefit míč, který rozvlnil soupeřovu síť, ten den již popáté. Po tomto gólu jsme mohli ještě minimálně dva góly přidat, ale nakonec jsme se spokojili s výsledkem 5:1.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ