MUŽI A - KANONÝR DVORNÍM NAHRÁVAČEM
MUŽI A - KANONÝR DVORNÍM NAHRÁVAČEM
19. 04. 2016

MUŽI A - KANONÝR DVORNÍM NAHRÁVAČEM

SLAVOJ PODOLÍ - SK MODŘANY 2:0 (1:0)

Odbyl čas 9:30 v sobotu dopoledne, a to znamenalo jediné, že se právě sešel za kvalitního občerstvení v podobě banánů podolský A-tým k dalšímu domácímu střetnutí. Hosty byl soubor z Modřan, který aktuálně okupoval 9. pozici tabulky a tudíž se předpokládalo, že s nimi poradíme a připíšeme na konto 3 body.

Začátek zápasu patřil podle očekávání domácímu týmu, který se snažil aktivně napadat rozehrávku soupeře. To se dařilo a Modřany se dostávali pod stále větší tlak hlavně po pravé straně, kde pilovali lajnu oslavenec Ondra Mráček a moderní bek Pavel Sulek a zásobovali útočnou fázi povedenými akcemi. Největší šance nicméně přišla z levé strany, kdy Perl vyslal uličkou Svobodu, avšak ten pokaženou nahrávkou před bránu slibnou akci zazdil. Netrvalo ale dlouho a na jeho léta aktivní Bednář vystihl rozehrávku soupeře, vyslal parádním míčem Jůzka a ten s citem sobě vlastním vyzval ke skórování do prázdné brány Perla. 1:0!! Poté ještě Jůzek po jednom z mnoha rohů pálil štiplavou střelou do břevna. Posledních cca 15 minut první půle jsme trochu vypadli z role a asi se uspokojili vedením a čekali jsme, co soupeř vymyslí. Ten naštěstí pouze nakopával dlouhé míče z vlastní poloviny, které se nám celkem dařilo odvracet.

Do druhé půle jsme šli s jasným cílem, dát co nejdříve gól a uklidnit se na zbytek zápasu. To se nám v úvodních minutách moc nedařilo a hra byla z obou stran dost nezáživná. Tížené uklidnění přišlo až kolem 60. minuty, kdy neúnavný Bednář opět vyzval do tahu kanonýra Jůzka, který parádní citovkou našel ve vápně Svobodu a ten z náběhu v plné rychlosti odčinil pochybení z první půle a zacílil přesně na přední tyč. Od této chvíle jsme měli ještě několik pohledných příležitostí např. malý Vondrka po průniku Bednáře střílel z otočky rychlostí míče vysypaného z igelitky, Hrubý dobře pálil po sklepnutí od Svobody a nakonec střídající Fidler po krásném prodloužení od Jůzka přehazoval brankáře bohužel jen do břevna. Se závěrečným hvizdem byl tedy výsledek 2:0, mise byla splněna a my jsme se mohli těšit na obídek a posezení v nově zrekonstruované kantýně.

V dalších dvou kolech nás čekají nejprve venku Tempo a pak doma silný Zlíchov, kterému bychom rádi vrátili porážku z podzimu, tak neváhejte a přijďte nás podpořit.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ