MUŽI A - VONDRKŮV NÁVRAT
MUŽI A - VONDRKŮV NÁVRAT
01. 02. 2016

MUŽI A - VONDRKŮV NÁVRAT

SLAVOJ PODOLÍ - SK STŘEŠOVICE 1911 1:1 (1:0)

V neděli dopoledne nás čekal soupeř, od něhož jsme nevěděli, co očekávat, neboť neměl úplně vyrovnané výsledky. Předchozí zápasy nebyl soupeř v plné síle, ale už při srazu jsme zjistili, že na nás jsou připraveni v hojném počtu.

Z minulého zápasu, kdy šlo (podle slov trenéra Jarolíma) o ragby, jsme se naštěstí všichni ve zdraví sešli v šatně a byli jsme připraveni na těžké utkání. Úvod zápasu patřil podle očekávání domácím, kteří drželi míč a hledali si slibné šance průnikovými přihrávkami, které končily na našich kopačkách. Nervozita z nás brzy opadla a začali jsme se více snažit držet míč, ale domácí skvěle dostupovali a hra se tedy odehrávala mezi vápny. Do největší šance se kolem 30. minuty dostal technik Kouba, ale trefil pouze gólmana, který vyrazil míč přesně na levou nohu střelce Svobody, který měl odkrytou celou bránu, ale bohužel, jak se u nás říká, vyjde vyjde, nevyjde nevyjde, tak zde to zrovna nevyšlo. Ve 43. minutě se krásně uvolnil ve středu hřiště dispečer Bednář, procpal přihrávku na nabíhajícího kanonýrka Jůzka, který střelou v pádu dokázal překonat domácího brankáře a na střídačky se šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas začal opět lépe soupeř, který se tlačil dopředu za vyrovnáním. Po chvilce se hra urovnala a začali jsme podnikat útoky na soupeřovu polovinu. Po jednom z přečíslení a po krásné přihrávce Svobody dostal míč na vápně Vondrka Matěj, skákavý míč ale nedokázal poslat lépe než do ochrané sítě za brankou. Soupeř začal být více a více nepříjemný a dostal se do vyložené šance, kterou na dvakrát skvěle vychytala naše jednička v bráně Vondrka Michal. Nadále nás držel na naší polovině a vytvářel si několik standartních situací, ale žádná nebyl nijak nebezpečná. Až později, kdy střešovický hráč zakroutil míč z rohu přímo do branky, kde Vondrka Michal stačil jen vytěsnit na břevno a míč se pro nás nešťastně odrazil přímo na břicho jedno z hráčů v zelenobílém a bylo vyrovnáno 1:1. Tlačili jsme se více dopředu a chtěli jsme získat vedení zpět. Z několika rychlých útoků nějaké šance vznikly, ale bohužel bez úspěchu. Technik Kouba si oblílil obcházet jednoho z obránců pořád stejně a světe div se, ono to vždy vyšlo, ale zakončení nebylo z nejlepších. Před koncem zápasu krásně nacentroval míč z pravé strany právě zmíněný technik Kouba, krásným výskokem se prezentoval kanonýr Jůzek a hlavou umisťoval na zadní tyč, kde míč lapil pohotový gólman, a tak zápas skončil remízou 1:1.

Utkání bylo kvalitní z obou stran ve vysokém tempu od začátku až do konce. Příjemnou zprávou bylo, že po 3 měsíčním zranění se na hřišti objevil Vondrka Matěj, se kterým ale musíme mít strpení, než bude pro tým opět platný.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ