MUŽI A - TITÁN S KYKLOPEM SKOLILI MLADÍKY Z MOTORLETU
MUŽI A - TITÁN S KYKLOPEM SKOLILI MLADÍKY Z MOTORLETU
14. 01. 2016

MUŽI A - TITÁN S KYKLOPEM SKOLILI MLADÍKY Z MOTORLETU

AFK SLAVOJ PODOLÍ - MOTORLET U19 2:1 (1:1)

            Zimní přípravu jsme po vzoru Sparťanského Áčka začali již první týden v lednu. Ovšem oproti borcům z Letné, nás čekal první přípravný zápas již o několik dní dříve – tradiční zimní turnaj, nově však na netradičním místě, ve Střešovicích. Na úvod turnaje jsme měli změřit síly s dorostenci z Motorletu, soupeřem běhavým a technicky vybaveným. V základní sestavě nám chyběla trojice opor. Fidler, který se dodneška nevzpamatoval z jedné tréninkové jednotky v posilovně, Zezula (kotníček) a špílmachr Perl.

  Počasí by se v tomto nedělním dopoledni dalo nazvat asi jen jako: „Ani ryba, ani rak“, a první minuty zápasu taktéž. Motorlet se snažil rychle kombinovat a vytvářet tlak na beky, naše obrana ale většinu pokusů spolehlivě zachytila. Podolští se naopak logicky snažili prodat své přednosti a využít převahu v osobních soubojích. Ve 20. minutě se to vyplatilo. Po Bednářově rohu se ve vápně prosadil hlavou titán Jůzek, který nedal šanci dvěma osobním strážcům a ani brankáři. O chvíli později mohl Jůzek z totožné situace skóre navýšit, ale gólman se blýskl reflexivním zákrokem a svou svatyni tentokrát uhájil. I přes územní převahu soupeře jsme to byli my, kdo si vytvářel další šance. Kotkova hlavička u zadní tyče gólem neskončila a poté se o slovo výrazně přihlásil Svoboda. Pokud jsem Jůzka připodobnil k titánovi, musím Svobodu přirovnat k jiné mytologické bytosti, a to k jednookému Kyklopovi. Během jeho pobytu na hřišti spálil snad šest vyložených šancí, dařilo se mu trefovat gólmana, obránce, spoluhráče, nebo ochranou síť blízkého hřbitova. Ke konci poločasu zvýšili žraloci z Jinonic tempo a jedna průniková přihrávka poslala jejich útočníka do samostatného průniku, ten se nemýlil a srovnal stav utkání.

  Do druhé půle se tedy šlo za stavu 1:1. Vidět byla bitva především ve středu hřiště. Pro představu o rozdílu mezi týmy lze připomenout jeden Jůzkův průnik po lajně, kde si dotyčný vzal na své polovině míč a čtyřem, nebo pěti hráčům soupeře se ho podařilo zastavit asi až po 30 metrech. Až zhruba v 75. minutě konečně zařízení trefil cca z 25 metrů náš brazilský Švéd Svoboda a byla z toho krásná a hlavně vítězná trefa na 2:1. Nemusela být však nakonec vítězná, ke konci zápasu se pořádně zapotil Vondrka, nyní zvaný „Hubeňour“. Naštěstí si přes Vánoce, oproti zbytku týmu, udržel vynikající formu a i díky jeho klíčovým zákrokům jsme těsné vedení udrželi a připsali si první výhru ve skupině.

 

AFK Slavoj Podolí – SK Motorlet Praha U19 2:1

 

Branky Podolí: Jůzek, Svoboda

 

Sestava: Vondrka-Veverka, Hrubý, Sulek, Polena-Svoboda, Červenka, Bednář, Janovský-Jůzek, Kotek

Střídající: Andrle, Kouba

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ