MUŽI A - BODY BEZ FOTBALOVÉ KRÁSY
MUŽI A - BODY BEZ FOTBALOVÉ KRÁSY
03. 11. 2015

MUŽI A - BODY BEZ FOTBALOVÉ KRÁSY

1999 PRAHA - SALVOJ PODOLÍ 1:2 (1:1)

Tento týden měl náš tým na programu 11. kola soupeře z nedaleké Děkanky. Zápas by se dal označit jako malé derby o Kavčí hory. Trenér Jarolím byl nucen udělat změny v základní sestavě, kde stále nemůže počítat se zraněným Vondrkou a po minulém kole ani s vykartovaným Svobodou, který bude 4 zápasy sledovat pouze z tribuny.

Do prvního poločasu vlétl Podolský tým velmi slibně a odhodlaně. V 11 minutě se týmu dařilo a to ve chvíli, kdy se osamocený Perl ocitl v situaci 1 na 1 proti brankáři domácích. Zvolil pro něj typické řešení a to kličku. Domácí brankář ho při tom fauloval a mohl být rád, že sudí nevytáhl hned v úvodu utkání červenou kartu. V tomto případě by byla zcela jistě na místě, jelikož Perl by zakončoval do prázdné branky. Rozhodčí však nejspíše není zastáncem dvojitého trestu a tak sáhl pouze po žluté kartě. Následný pokutový kop si postavil Jůzek a tvrdou střelou do dolního rohu branky ho proměnil v gól. Brankář si sice na míč sáhl, ovšem razantní zakončení nedokázal vytěsnit. Proměněná penalta a vedení 0:1 však paradoxně uškodilo Podolské hře a na hřišti se odehrávala doslova kopaná, kde míč létal vzduchem z jedné strany na druhou. O kloudné akce byla veliká nouze. Ve 23 minutě se hráči domácích, jak jinak než po vysokém míči, dostali k souboji ve vápně. Fejtek šel, jak je jeho zvykem, do hlavičkového souboje s vetší razancí. Soupeř ve vápně upadl a rozhodčí pískl ve prospěch domácích pokutový kop. Suchánek poslal Vondrku k druhé tyči a tím upravil stav zápasu na 1:1, který vydržel až do konce první půle.

O poločase bylo v kabině hostů znát, že hra se ani zdaleka nepodobá hře, kterou by si trenér Jarolím představoval a dusno, které v kabině panovalo, by se dalo přímo krájet. Přišlo tedy na řadu i střídání. Do hry naskočil hned od úvodní minuty druhého poločasu Janovský, který nahradil Svobodu.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Jedna z ojedinělých kombinací přinesla gólovou šanci Červenkovi, který však tváří v tvář pouze gólmanovi poslal míč vedle levé tyče branky domácích. Po míči se ještě natahoval Jůzek, ale ani on na něj nedosáhl a tak se skóre zatím neměnilo. Domácí hrozili nakopávanými balóny, které se dařilo dostávat Kačenovi na zem a rozehrávat na nabíhající spoluhráče, ale k vážnější situaci to nevedlo. V 71 minutě však našel Veverka krásným centrem do vápna přesně hlavu Janovského, který na zadní tyči uklidil míč do sítě a přihrál tak vedení na stranu hostů. Domácí se snažili po inkasované brance vyvinout tlak a zvedali tempo hry. Klid na kopačku hostů mohl přinést Pinkava, který uklidil v pozici ležícího střelce míč po přihrávce Jůzka do sítě, ale radost hostů zastavil praporek pomezního, který signalizoval postavení mimo hru. Skóre se tedy neměnilo. Za zmínku stojí i standardka domácích z nadějné pozice, ale ani ta ke změně skóre nevedla. Ani závěrečný tlak domácích tedy nevedl k tíženému vyrovnání.

Z pomyslného derby o Kavčí hory, které nenabídlo příliš fotbalové krásy, nakonec vyšel vítězně Podolský tým, který si tím připsal tři body do tabulky pravdy.

V příštím zápase Podolský celek přivítá na svém hřišti od 10:30 SK Újezd Praha 4, kde uvidíme, zda Podolský celek zlomí své „prokletí“ posledních sedmi zápasů, kdy pravidelně střídá výhry a prohry.

1999 Praha – AFK Slavoj Podolí Praha 1:2 (1:1)

Branky: 23. Suchánek - 11. Jůzek, 71. Janovský

Podolí: Vondrka – Fejtek, Hrubý, Sulek, Veverka – Svoboda (46 Janovský), Červenka, Bednář (54 Kouba), Perl (90 Andrle), Mráček (67Pinkava) – Jůzek

1999: Makovec – Beneš, Opočenský, Vejražka, Chačaturov, Semotán (79 Šmied), Suchánek, Kačena L., Burda, Kačena T., Topol (63 Tomek)

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ