MUŽI A - JASNÁ VÝHRA Z KUNRATIC
MUŽI A - JASNÁ VÝHRA Z KUNRATIC
20. 10. 2015

MUŽI A - JASNÁ VÝHRA Z KUNRATIC

SLOVAN KUNRATICE - SLAVOJ PODOLÍ 1:5 (1:3)

Branky: Vondrka 2x, Mráček, Janovský, Perl

Sestava: Michal Vondrka – Janovský, Sulek, Hrubý, Veverka – Mráček, Matěj Vondrka, Perl, Bednář, J. Svoboda – Jůzek

Střídající: L. Svoboda, Červenka, Pinkava, Kouba

V rámci 9. kola jsme zavítali na hřiště Kunratic, s kterými jsme již 4 roky neprohráli. Našim cílem bylo na tuto sérii navázat vítězstvím, abychom si udrželi kontakt s čelem tabulky a odčinili výkon z minulého týdne.

Již od úvodního hvizdu jsme drželi míč na svých kopačkách, soupeř vycházel ze zajištěné obrany a čekal na naše chyby. I přes naší územní převahu jsme se během prvních patnácti minut do žádné větší šance nedostali. Zato soupeř využil hned naší první větší chybu v zadních řadách. Po prohraném souboji ve středu hřiště, přišel dlouhý balón za obranu, následoval střílený centr do našeho pokutového území, kde nehlídaný hráč pohodlně uklidil míč podél vybíhajícího Michala Vondrky a poslal tak domácí celek do vedení. Obdržená branka nás ale nerozhodila a dál jsme byli aktivnějším týmem. Postupnou kombinací jsme se dostávali před pokutové území soupeře. Po jedné z takových akcí zahrával zhruba ve 20. minutě Veverka rohový kop. Na přetažený centr si naskočil Jůzek a po jeho souboji s obráncem uklidil odražený míč z bezprostřední blízkosti Matěj Vondrka do brány. Nerozhodný stav vydržel zhruba 5 minut. Centr z levé strany odvrátil soupeř pouze na hranici velkého vápna, k odraženému míči se dostal Perl a jeho střelu usměrnil Mráček za záda brankáře. V této fázi zápasu jsme soupeře nepouštěli prakticky přes polovinu hřiště. Třetí gól na sebe nenechal dlouho čekat. Z našeho souvislého tlaku se míč odrazil před pokutové území, na který si naběhl Matěj Vondrka a nekompromisně prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Do kabin jsme tak šli s dvoubrankovým vedením 3:1.

Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. Soupeře jsme do žádné šance nepouštěli a sami kontrolovali hru. Domácí spoléhali na dlouhé nákopy za obranu, s kterými jsme si bez potíží poradili. Definitivní jistotu našeho vítězství přinesla naše čtvrtá branka. Přibližně 20 minut před koncem se střelou z hranice pokutového území prosadil Janovský, střela byla ještě tečována obráncem do protipohybu brankáře. Konečnou podobu výsledku stanovil v nastaveném čase Perl, který potrestal špatnou rozehrávku domácího gólmana střelou do odkryté branky.

Zápas jsme zvládli po všech stránkách a připsali si tak cenné tři body. Jediným negativem je zranění Matěje Vondrky, který byl ve druhé půli po jednom z ostrých zákroků odnesen na nosítkách a ihned zamířil na vyšetření. Rentgen ukázal, že se jedná o zlomeniny zánártních kůstek. Do konce podzimní části jsme tak přišli o jednu z opor základní sestavy. Příští týden přivítáme na vlastním hřišti tým SC Radotín, který má stejný bodový zisk a bude se tak jednat o velmi důležitý zápas.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ