MUŽI A - VŠECHNY TŘI BODY ZŮSTALY DOMA
MUŽI A - VŠECHNY TŘI BODY ZŮSTALY DOMA
05. 10. 2015

MUŽI A - VŠECHNY TŘI BODY ZŮSTALY DOMA

SLAVOJ PODOLÍ - SOKOL LIPENCE 2:0 (1:0)

V sobotu 3.10. odbyl čas 10:30, rozhodčí zadul do píšťalky a my jsme se za slunečného počasí pokoušeli napravit si reputaci z předchozího zpackaného zápasu. Tentokrát k nám zavítal tým TJ Sokol Lipence, který se aktuálně nacházel na předposledním místě a tudíž se předpokládalo, že si s nimi poradíme a body půjdou na správné konto.

1. poločas

Bylo zřejmé, že Lipence budou hrát odzadu a vyrážet k nebezpečným protiútokům pod taktovkou jejich playmakera Haška. Do prvního poločasu jsme vstoupili podle očekávání aktivně se záměrem dostat hosty pod tlak a co nejdříve vstřelit první gól. Po vysunutém napadání jejich rozehrávky jsme si vytvořili několik šancí, které ale ke vstřelení branky nevedli. Po faulu na malého Vondrku cca 25 metrů od hostující svatyně si postavil míč sváteční exekutor standartních situací Svoboda J. a levou nohou poslal ránu rychlostí couvajícího šneka pod víko. 1:0. Do konce poločasu jsme si připravili spoustu slibných situací, které bohužel gólem neskončili a nutno podotknout, že jsme měli i trochu smůly například při střele Martina Bednáře, která měla parametry na gól měsíce, ale skončila těsně pod šibenicí na tyčce a po brankové čáře odskákala na rohový praporek. V dalších šancích se ocitli R. Jůzek, který hlavou přestřelil a posléze z levé strany unikající D. Perl, který to ovšem měl na levou nohu a tak nedokázal gólmana obstřelit. Hosté hrozili z dlouhých nakopávaných balónů k našemu velkému vápnu z každého místa na hřišti. Naštěstí z toho nic nevytěžili a do kabin se šlo za pozitivního stavu 1:0.

2. poločas

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme pokračovat v nastolené aktivitě, přidat nějaký ten gól a hlavně vzadu nesežrat nějakého pukavce v podobě obdrženého gólu. Pukavce jsme nesežrali, aktivně jsme hráli, ale uklidňující gól se nám stále dát nepodařilo. Nicméně cca v 60. minutě unikl po pravé straně výborně hrající Mráček a poslal přetažený centr na zadní tyč, kde Svoboda J. vracel obloukem míč na penaltu, Bednář z voleje pálil do zad bránícímu hráči a nakonec odražený míč s přehledem uklidil levou nohou k pravé tyči Jůzek. Tímto důležitým gólem jsme se asi až moc uklidnili a přestali jsme být aktivní. To vedlo k tomu, že nás soupeř lehce zatlačil a pokoušel se alespoň vyrovnat. To se mu nepodařilo a Michal Vondrka v brance si mohl připsat další čisté konto.

 

Závěrem bych chtěl vyzdvihnout výkon Lukáše Svobody, který naskočil do základní sestavy na pravého beka, kde bez problémů bránil a výrazně podporoval útok jako moderní obránce. Další zápas hrajeme v sobotu 10.10. opět doma od 10:30 proti tradičnímu soupeři ze Slivence a pokud přenesme bojovnost, nasazení a zlepšíme kvalitu v zakončení, tak určitě uspějeme. 

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ