U13 - PŘESTŘELKA NA ZAČÁTKU
U13 - PŘESTŘELKA NA ZAČÁTKU
15. 05. 2015

U13 - PŘESTŘELKA NA ZAČÁTKU

Třeboradice - Slavoj Podolí 5:9

Ve čtvrtek 7. května jsme odehráli další utkání pražského přeboru mladších žáků, tentokrát na hřišti Třeboradic. Již před utkáním jsme se těšili na krásnou travnatou plochu, kterou v Třeboradicích již tradičně mají. Šokem pro nás ovšem bylo to, že se naše utkání odehraje na miniaturní umělé trávě, jejíž rozměry dle mého opravdu nemohou vyhovovat stanoveným pravidlům. Důvodem byl trénink místních mužů A, který se odehrával na travnaté ploše. Co na tom, že se veškerý trénink odehrával asi tak na čtvrtině hřiště a zúčastnilo se jej pouze devět hráčů. Až bude opět někdo ze svazu v televizi hodnotit, proč je naše mládež tam, kde je, možná by se mohla zamyslet i nad podobnými případy.

Samotné utkání bylo od začátku velmi bláznivé a rozměry hřiště prakticky znemožňovali jakoukoliv kombinaci a návyky kluků z normálního hřiště. Stačilo tak pouze jednou rychle popoběhnout s míčem a hráč byl v gólové šanci. Také tomu odpovídal začátek utkání. Již v první minutě se nám podařilo dostat do dvoubrankového vedení. Ale jak je naším zvykem z posledních týdnů, tak soupeř již ve třetí minutě vedl 3:2. V tu chvíli asi leckdo začal pochybovat, na jaký sport se to kouká. Nutno podotknout, že s fotbalem to opravdu nemělo nic společného. Po neustálých obratech se nám podařilo jít do kabin s vedením 6:4. Druhý poločas se již nesl ve znamení unaveného soupeře a nám se celkem v poklidu podařilo dosáhnout celkového vítězství 9:5. To je ale asi jediné pozitivum, které toto utkání přineslo.

Fotbalový činovníci v Třeboradicích (ale určitě nejen tam) by se dozajista měli zamyslet nad tím, jestli muži, hrající 6. nejvyšší soutěž v ČR, opravdu potřebují pro všechny své tréninky pro všech svých 9 hráčů celou hrací plochu. Možná by stálo za zvážení, že by se na podobných adresách začalo s mládeží zacházet alespoň částečně rovnocenně.

Sestava: Pauer Matěj, Vlach Ondřej, Smetivý David, Stýblo Tomáš, Kabeláč Jan, Zdobnický Matěj, Kerda Matyáš, Novák Michal, Kec Vojtěch

Góly: 6x Vlach Ondřej, 3x Zdobnický Matěj

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ