MUŽI A - UBOJOVANÝ BOD Z NEPOVEDENÉHO UTKÁNÍ
MUŽI A - UBOJOVANÝ BOD Z NEPOVEDENÉHO UTKÁNÍ
26. 08. 2020

MUŽI A - UBOJOVANÝ BOD Z NEPOVEDENÉHO UTKÁNÍ

AFK SLAVOJ PODOLÍ - FK VIKTORIA ŽIŽKOV B 3:3(1:2)

Branky: 57. a 88. Jůzek, 39. Rosendorf - 12. Blažek, 28. Štěpánek, 49. Minárčin.

Sestava: Vondrka – Vlasák (75. L. Svoboda), Hruška, Štrajt – Červenka (60. J. Svoboda), Bednář – Brezina (65. Čtrnáctý), Rosendorf, Krob  – Podobský – Jůzek

 Náš už tradiční soupeř na rozjezd soutěže nás tentokrát čekal až ve třetím zápase sezony a jako vždy s sebou přivezl „mladý Janky“ narozené na přelomu tisíciletí. Naštěstí oproti minulému zápasu nechali doma hráče širšího kádru A mužstva, kterým jsme zle zatápěli asi tak první 3 minuty, než nás rozstříleli 8:0. Tentokrát jsme se do role mírného favorita, po předchozích povedených výkonech, pasovali spíše my s tím, že bychom s našimi zkušenostmi měli běhavé mládí udolat.

 Sobotní dopoledne nám tentokrát připravilo krásné počasí třeba k bazénu nebo někam na zahrádku na pár piv, ale určitě ne na hraní fotbalu. Až úmorné vedro se v prvním poločase bohužel výrazně podepsalo na našem výkonu. Chyběl nám pohyb, nabídka bez balonu, nikomu se nechtělo zrychlit krok a do toho jsme místo držení balonu vymýšleli složité přihrávky dopředu. Když už se zdálo, že se trochu srovnáváme, tak Viktorka poprvé udeřila. Z našeho útoku (nebo rohu?) okamžitě vystřelili 4 hráči do protiútoku a valili se na dva naše obránce, ke kterým se zepředu nikdo vrátit nestihl. Krajní hráč z levé strany potáhl míč, předal ho volnému hráči na kraji vápna a ten z první vymetl šibenici. Nutno říct, že brejková situace byla vyřešená od začátku do konce opravdu bez chyby včetně skvělého zakončení – 0:1. Po gólu jsme se dostali ještě do většího útlumu a nedlouho poté se situace téměř identicky opakovala, nicméně tentokrát nás zachránil od pohromy Michal Vondrka skvělým zákrokem. Nedali jsme si říct a dalším laxním počínáním při bránění se po pěkné akci z pravé strany prosadil útočník na přední tyči. Po půlhodině jsme prohrávali o 2 branky a situace nevypadala vůbec dobře. Začali jsme se ale postupně z malátnosti probírat a postupně přicházely první šance, především ze standardních situací a závarů.  Několik slibných hlaviček a dalších akcí jsme ještě nedokázali dotáhnout, ale v 39. minutě už bylo veseleji - pěkný balon doletěl za obranu, kde číhal Rozi a ten si počínal zkušeně a v klidu trefil balon pod víko. Do konce poločasu už tento stav vydržel.

 Do druhé půle jsme nastoupili povzbuzení kontaktním gólem. Věděli jsme, že soupeř má vzadu problémy a hodlali jsme toho využít. Bohužel nás zmrazila hned 49. minuta, kdy hráč Viktorky skvěle trefil trestňák do čertovy ofinky, která poslala míč nechytatelně do brány. Nedalo se nic dělat, museli jsme útočit a snažit se s výsledkem ještě něco udělat. I soupeři začaly postupně docházet síly a my jsme se čím dál tím více dokázali prosazovat. Již v 57. minutě nám vlil novou krev do žil Robertův gól hlavou ze standardky. Ucítili jsme šanci na zvrat, ale v následující půlhodině to byl festival zahozených nebo zmařených šancí. Když už to vypadalo, že na body nedosáhneme, vybojoval skvěle balon na soupeřově polovině Filip Podobský a těsně před vápnem byl faulován. K trestnému kopu se postavil Rozi a mazácky obstřelil zeď, přičemž se mu tam nějakou nesmyslnou náhodou přimotala ještě Robertova hlava (a to střílel skoro po zemi), od které míč zaplul do brány – 3:3. V tu chvíli jsme se ještě chtěli hnát za vítězstvím, nicméně na to už nám čas nezbyl a tak můžeme být rádi alespoň za ten jeden bod.

 Remíza by pro nás před zápasem nejspíš byla málo, ale vzhledem k vývoji ji musíme brát. Příští týden zajíždíme na Motorlet a pokusíme se dalším mladým a běhavým týmem urvat tentokrát všechny body.

 

Hlasy trenérů

Petr Majer (Podolí): „Zápas musím hodnotit negativně, vůbec se nám nepovedl. První půle, to byla tragédie, zaostávali jsme v pohybu, vůbec jsme neběhali, bylo to vlažné. Ze dvou rychlých protiútoků jsme dostali dva góly. Pak se nám do poločasu podařilo snížit. V kabině jsme si řekli, že se ve všech směrech musíme zlepšit. Bylo to lepší, ale nic zázračného. Hned po přestávce jsme dostali třetí gól. Nakonec se nám podařilo alespoň vyrovnat a ten bod musíme brát.”

Miroslav Hlad (Žižkov B): „Tentokrát mám osobně ze zápasu dobrý pocit. V kabině jsme si to všechno vyříkali a hrál se pro diváky dobrý fotbal. Jsem spokojený, jakou hrou jsme se v zápase venku prezentovali. Byli jsme blízko výhry, která by byla z mého pohledu zasloužená. Dobrý první krok, dobrý první bod z venku a pracujeme dál.”

Nejlepší hráč Podolí: Filip Podobský.
Nejlepší hráč Žižkova B: 
Adam Lanc.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ