MUŽI A - DOMA BODY NEROZDÁVÁME
MUŽI A - DOMA BODY NEROZDÁVÁME
22. 03. 2019

MUŽI A - DOMA BODY NEROZDÁVÁME

SLAVOJ PODOLÍ - MOTORLET B 3:0 (1:0)

V prvním jarním domácím kole jsme vyzvali v klasickém čase 10:15 rezervu Motorletu. Březnové studené ráno moc diváků nepřitahovalo, a tak začáteční hvizd pana rozhodčího byl zřetelně slyšet.

 Hned první rychlý útok skončil gólem v hostující sítě, kdy se míč po přihrávkách na ose Vondrka, Svoboda Jan (který náramně nahradil kanonýra Jůzka), dostal k centrujícímu Mráčkovi, jehož centr si „ne“šťastně srazil hostující hráč do vlastní sítě. Takový začátek jsme si přáli a na takový začátek jsme se podrobně připravovali pod taktovkou velkého stratéga a experta s lihovou tužkou Ondrou Hatinou. Další akce na sebe nenechaly dlouho čekat, ale žádná z nich nevedla k tíženému zvýšení skóre. Fotbal byl kvalitní z obou stran a přidal mu také skvěle připravený trávník, na kterým byla radost se proběhnout. Hosté hru trochu přitvrdili, a tak začali plápolat emoce na obou stranách.

Po dlouhém výkopu brankáře Vondrky, který neměl za necelou první půlhodinku žádnou práci, se hrnul do šance Vondrka mladší, který krásnou kličkou oklamal protihráče a poslal dlouhý míč na nabíhající Mráčka, který dal míč okamžitě pod sebe a míč uklízela do sítě nová akvizice a mladá naděje, Jiří Krob, kterého nerozhodily ani úterní troje housličky, které dostal v jediné hře. Vedli jsme 2:0 a zápas jsme měli naprosto pod kontrolou.  Právě to nejspíše špatně nesli někteří hostující hráči. Vygradovalo to otřesným faulem na Zezulu, který odkopával míč a hostující „blázen na saních“ ho nekompromisně poslal k zemi – faul bez karty, zvláštní ale více se k tomu vyjadřovat nechci. Více se již v první půli neudálo.

 Druhý poločas začal pozvolným nátlakem hostujícího mužstva, které jestli chce pomýšlet na udržení v Přeboru, musí na našem domácím hřišti bodovat. Žádný z náznaků šance nebyl prozatím tak nebezpečný, abychom se strachovali o snížení našeho dvoubrankového vedení. Ve velké příležitosti se objevil štírek Svoboda Jan, jehož střelu zablokoval obránce. Odražený míč se dostal k Vávrovi, který v rozhodující fázi podklouzl, kdy se ze střídačky ozvalo klasické „co to máš za obutí“, následně centroval na zadní tyč, kde si míč na prsa zpracoval Zezula a přihrával pod sebe na Svobodu Lukáše, který uklidil míč k tyči, vedeme 3:0. Přes velkou snahu se hostující do větších šancí nedostávali. Větší vzrušení bylo až po standartní situaci hostů, kdy míč letěl na zadní tyč a brankář Vondrka kontroloval jeho trajektorii až do tyče, od které se odrazil zpět do hřiště bez jakýchkoli následků.

 První jarní vítězství a potvrzení, že doma body nerozdáváme.

 

Vondrka Michal – Vávra, Červenka, Kristen, Zezula, Vondrka Matěj – Mráček, Hruška, Bednář, Krob – Svoboda Jan 

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ