MUŽI A - BOD S KOPANINOU
MUŽI A - BOD S KOPANINOU
07. 10. 2018

MUŽI A - BOD S KOPANINOU

SLAVOJ PODOLÍ - FC PŘEDNÍ KOPANINA 0:0 (0:0)

Na páteční státní svátek jsme na svém domácím hřišti přivítali mužstvo Přední Kopaniny. Zkušený tým, který před tímto kolem okupoval třetí místo tabulky přijel i s několika exligovými hráči ve své sestavě. My jsme ale chtěli navázat na poslední dva povedené zápasy a se silným soupeřem minimálně bodovat.

Soupeř začal aktivněji a první větší šanci si připravil už ve 2. minutě, kdy centr Šultese z levé strany zakončil z voleje Machálek těsně vedle pravé tyče domácí branky. Prvních deset minut utkání hosté kontrolovali hru a drželi míč na svých kopačkách. My jsme se snažili vycházet z pevné obrany a vyrážet do rychlých brejků. Postupem času se hra opticky vyrovnala a oba týmy se střídaly v držení míče. Bohužel naše útočné akce končily vždy před vápnem a výraznější šance si vytvářeli pouze hráči Přední Kopaniny. Ve 23. minutě se k přízemnímu centru z pravé strany dostal Vágner a zívala na něj prázdná brána, jenomže míč špatně trefil a nastřelil pouze vedle skluzujícího Vojtu Vlasáka, který poté vstal rychlostí blesku a dokázal zablokovat i následnou dorážku Šultese. Hned o minutu později po naší ztrátě míče ve středu hřiště postupoval sám na branku hostující Urban, ale Michal Vondrka si připsal první výborný zákrok. Po zbytek poločasu jsme se spíše bránili, ale do gólových šancí soupeře už nepouštěli. Naopak v poslední minutě první půle jsme dostali po faulu na Roberta Jůzka možnost zajímavé standardní situace z rohu vápna. Na výborný centr Martina Brože si naskočil sám faulovaný Jůzek a hlavou poslal míč do sítě, bohužel praporek asistenta vyletěl nad hlavu, takže do šaten se šlo za bezbrankového stavu.  

Ve druhém poločase jsme chtěli více držet míč na svých kopačkách a dostávat se do zakončení. To se nám bohužel nadále nedařilo a naopak soupeř s přibývajícím časem stupňoval tlak. V 61. minutě vychytal Michal Vondrka další velkou šanci hostujícího týmu, tentokrát na něj nevyzrál bývalý prvoligový útočník Šultes. I přesto se nám v 70. minutě naskytla jedinečná příležitost jít v zápase do vedení. Robert Jůzek dokázal nadvakrát dostat míč do vápna, kde Lukáš Vávra předskočil obránce a ten místo míče nakopl při odkopu našeho záložníka. Sudí měl celou situaci pod dohledem a nařídil pokutový kop. Míč si vzal tradičně Venca Hruška, ale střelou po své levé noze nechal vyniknout brankáře hostí. S blížícím se koncem zápasu se nám naskytlo několik brejkových situací, proměnit jsme je ale nedokázali, buď nám chybělo lepší provedení finální fáze nebo trochu štěstí při odrazech míče. V 83. minutě předvedl Michal Vondrka dva klíčové zákroky v rozmezí 10 vteřin. Nejprve dokázal vyrazit střelu Šultese z otočky a následně i zlikvidovat hlavičku Urbana z bezprostřední blízkosti. V závěru mohl ještě strhnout vedení na naši stranu střídající Jirka Hrubý, jeho střela z úhlu ale pouze těsně minula pravou tyč. Zápas tak skončil 0:0.

Hosté měli sice více ze hry a více čistých gólových šancí, nás ale může mrzet neproměněná penalta. Odehráli jsme dobrý zápas, všichni hráči si zaslouží pochvalu za předvedený výkon a hlavně za bojovnost, celkově se pro nás jedná o cenný bod. Příští kolo zavítáme na půdu Královic s cílem prodloužit naší bodovou šnůru na 5 utkání.

Hlasy trenérů
Josef Jarolím (Podolí):
 „Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že budeme se silnou Kopaninou sahat po výhře, tak bych nevěřil. Chybělo nám několik hráčů, ale kluci bojovali, makali a byli blízko úspěchu. Vašek Hruška si chtěl dát dárek ke svému svátku, ale bohužel penaltu neproměnil. Odehráli jsme dobrý zápas a bod nakonec bereme.”
Daniel Vott (Kopanina): „Nehráli jsme špatně, ale dát gól nám tentokrát nebylo souzeno, ani kdybychom hráli dva dny. V první půli jsme měli minimálně čtyři vyložené šance. Ve druhé půli už takové nebylo. Domácí spoléhali na rychlé brejky. Penalta byla, naštěstí jí brankář chytil. Remízu tak nakonec považuji za spravedlivou.”

Nejlepší hráč Podolí: Martin Bednář.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Josef Mačí.

Podolí - Přední Kopanina 0:0

V 69. minutě neproměnil domácí V. Hruška penaltu. ŽK: 39. Mráček, 71. Bednář (oba Podolí). Rozhodčí: Šaróka - Hradil, Habada. Diváků: 80.
Podolí: Michal Vondrka - Vlasák (42. L. Svoboda), Červenka, J. Svoboda, Matěj Vondrka (74. Hrubý) - Brož, Bednář, Mráček, Vávra - Hruška - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ