MUŽI A - PRVNÍ VÍTĚZSTVÍ V SEZÓNĚ
MUŽI A - PRVNÍ VÍTĚZSTVÍ V SEZÓNĚ
18. 09. 2018

MUŽI A - PRVNÍ VÍTĚZSTVÍ V SEZÓNĚ

ČAFC - SLAVOJ PODOLÍ 0:2 (0:1)

Né vole, né, né, né a né…celkem 5 kol jsme nedokázali na plno bodovat, povedlo se to až v šestém. Ačkoli jsme odehráli dobré zápasy, žádný z nich se nám až dosud nepodařilo přetavit ve vítězství, takže jsme nutně potřebovali zabrat. Trápili jsme se hlavně v koncovce, málo jsme se tlačili do zakončení, finální situace jsme řešili špatně a když už jsme vystřelili, tak to letělo mimo zařízení anebo to byla tak slaboučká rána, že to nestálo ani za zmínku. Nezbývalo než poctivě trénovat a posilovat nohy, abychom je neměli tak slabé jako třeba plácnu Mrak. „Odnesla“ to až nyní Čafka, ale vítězství se rozhodně nerodilo lehce.

 

V sobotní dopoledne nás přivítalo pěkné slunečné počasí, celkem dobře připravený trávník, ale také velmi nepříjemný a soubojový soupeř. Trenér nás na tvrdou hru soupeře upozorňoval, měli jsme si dát pozor hlavně na „nechutného“ Chvátala nebo „šikovného“ Fitzela, kteří nakonec od začátku nenastoupili, ale důraznou hru Čafky to nijak neovlivnilo. My jsme oproti předchozím zápasům trochu změnili rozestavení, poprvé jsme hráli na 3 stopery, pouze 2 krajní hráče a se zahuštěným středem. Zpočátku bylo znát, že si v tomto rozestavení tolik nerozumíme a v prostředku nám vinou špatné komunikace vznikaly mezery. Čafka se dostala do několika nebezpečných přečíslení, ale naštěstí nedokázala převahu vyjádřit gólově. Když jsme se trochu zklidnili, začali jsme praktikovat stanovenou taktiku aktivního napadání soupeřovi rozehrávky hned v zárodku. Ukázalo se to jako dobrý tah, jelikož v 9. minutě stoper Čafky trochu předržel míč a kapitán Robert Jůzek se lasičkovitě přiblížil, obral soupeře o balon, pak chtěl jít ještě do kotrmelce, ale včas si to rozmyslel a raději chladnokrevně zavěsil do houslí gólmana. Sprcha pro domácí celek a vzpruha pro nás. Začali jsme se lépe pohybovat a vykrývat prostory. Čafka sice měla ve zbytku poločasu převahu, ale vyložené šance si nevypracovala, naopak my jsme mohli několik brejků určitě vyřešit lépe. Do kabin se šlo každopádně za stavu 0:1.

 O přestávce jsme si řekli, že snad nejsme úplný idioti, abychom tady nesebrali všechny body. Je potřeba být stále aktivní dopředu a v obraně hrát zodpovědně a bez chyby. Druhý poločas jsme opravdu zahájili aktivně a měli jsme navrch, ale bohužel nám to vydrželo jen do 51. minuty, kdy jsme se opět jako v předešlých zápasech nevyvarovali zbytečné chyby – zbrkle jsme rozehráli náš aut, soupeř poslal rychle míč dopředu, kde jsme prohráli souboj a rázem se domácí útočník řítil sám na Míšu Vondrku. Za záchranou brdu zatáhnul Honza Červenka a nemohlo následovat nic jiného, než penalta a naštěstí jen žlutá karta pro Červa. V tu chvíli nás ale podržel Míša Vodrka, který se vymrštil na jeho levou stranu a penaltu s přehledem zlikvidoval a jelikož i dorážka skončila mimo branku, zdálo se, že bychom konečně mohli mít v zápase také více štěstí. Soupeř se uchýlil už jen k nakopávaným dlouhým míčům a my jsme se nažili koncentrovaně pokračovat dál. Z jednoho z centrů ze strany vytáhl další fantastický zákrok Míša Vondrka po hlavičce útočníka z bezprostřední blízkosti. Bylo jasné, že potřebujeme přidat pojistku. Zlobili jsme z nepříjemných brejků a standardek, především kapitán Jůzek podstoupil obrovské množství soubojů a vybojoval na sebe spoustu faulů.

Z jedné takové standardky se nakonec urodilo zvýšení náskoku – Karel Kristen dobře rozehrál, Robert Jůzek prodloužil za sebe, gólman pouze vyrazil a hned 3 naši hráči se ocitli blízko balonu. Nejlépe se zorientoval Míša Zezula a zvýšil tak na 0:2. Závěr byl spíše nervózní a rozkouskovaný a my jsme už dokázali celkem v poklidu utkání dohrát a konečně si užít 3 body. Příště je potřeba je potvrdit na domácím hřišti proti Vyšehradu B.

 

Hlasy trenérů

Miroslav Kaliba (vedoucí ČAFC): „Naše klasika. Uděláme dvě hrubé chyby a dostaneme dva góly. Za stavu 1:0 nedáme tisíciprocentní šance a neproměníme ani penaltu. Zase uděláme chybu a dostaneme druhý gól. Pak už to je křeč.”

Josef Jarolím (Podolí): „S prvním vítězstvím musím být pochopitelně spokojený. Tentokrát ale uznávám, že jsme měli velké štěstí, které nám právě v minulých zápasech chybělo.”

 

Nejlepší hráč ČAFC: Tomáš Kaliba.

Nejlepší hráč Podolí: Michal Vondrka.

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ