MUŽI A - PRVNÍ PORÁŽKA
MUŽI A - PRVNÍ PORÁŽKA
27. 08. 2018

MUŽI A - PRVNÍ PORÁŽKA

SLAVOJ PODOLÍ - SK TŘEBORADICE 2:3 (0:1)

V sobotu v už klasický čas 10:15 jsme nastoupili ke třetímu zápasu v přeboru proti týmu Třeboradic, který suverénně opanoval loňský ročník nejvyšší pražské soutěže. Do zápasu vstoupily oba týmy aktivně a agresivně, ihned jsme začali poznávat, že soupeř má velkou kvalitu, do příležitostí jsme se ze začátku dostávali spíše my. Hned v 6. minutě se za obranou hostů ocitl Mráček, ale míč nedokázal zpracovat. Kristenův přímý kop skončil metr na brankou. Do první velké příležitosti jsme se dostali ve 20. minutě, po rychlém rozehrání Kristena se do úniku dostal Lukáš Svoboda, skákavý míč však nedokázal úplně zkrotit a nepodařilo se mu prostřelit dobře vyběhnuvšího brankáře Prebsla.

Po půl hodině hry se do první velké šance dostali i hosté Junek postupoval sám na branku, na Vondrku však nevyzrál a míč do bezpečí uklidil Kristen. Poté už se hosté radovali, jeden z mnoha rohových kopů našel na zadní tyči Červenku, ten vyhrál souboj a poslal hlavou Třeboradice do vedení. Vzápětí jsme mohli srovnat, Brož si ovšem v nadějné situaci 2 na 1 nevšiml vpravo nabíhajícího Vlasáka a místo přihrávky volil střelu zpoza vápna, ta skončila vysoko nad brankou. Ještě před koncem poločasu se Junek znovu dostal za naši obranu, ale jeho lob naštěstí mířil vedle. Do šaten se tedy šlo za stavu 0:1

V druhém poločase jsme chtěli soupeře dostat daleko více pod tlak zvýšenou aktivitou, ale v 50. minutě se soupeř dostal k dalšímu rohu, tentokrát necentroval, rozehrál ho přízemně za vápno, kde Hruška umístěnou střelou zvýšil náskok hostů. Hned za minutu jsme znovu propadli a Junek se řítil potřetí sám na Vondrku, ten si ale střelu mezi nohy pohlídal. Aby se toho na začátku druhého dějství nedělo příliš málo, tak po získaném míči postupoval k brance soupeře Jůzek, stoper Votava ho stáhl k zemi a inkasoval žlutou kartu, jelikož byla už jeho druhá, musel po červené kartě opustit hřiště, a to už 52. minutě. Následný přímý kop Šumníka zblokovala zeď jen k Vlasákovi do 100% šance, ten však napálil míč vysoko nad branku.

Přesilovka k velkým šancím nevedla, drželi jsme míč, ale k brance soupeře jsme se dostávali jen sporadicky a když už, tak nás zastavila nepřesnost. Navíc v 70. minutě se na posledním rozhodl kličkovat domácí stoper Zezula, ztrátě míče zabránil jen skluzem do Sýkory a rozhodčímu nedal jinou možnost, než aby mu udělil druhou žlutou kartu, a tedy i červenou kartu. Přesto jsme pokračovali v tlaku. V 84. minutě se Jůzek uvolnil od dvou protihráčů a jeden z nich ho ve vápně zastavil jen za cenu faulu. Penaltu s přehledem proměnil Hruška – 1:2. Od tohoto momentu jsme se tlačili za vyrovnáním a to přišlo. Hruška se uvolnil ve středu hřiště, poslal míč do lajny na Bednáře, ten šikovně sklepl na nabíhajícího Vejražku, který si píchl míč kolem brankáře Prebsla, který ho srazil k zemi. I s druhou penaltou si Hruška zkušeně poradil.

Místo bodu a dobrého pocitu z vyrovnání nakonec přišlo zklamání. V nastaveném čase jsme přišli o balón ve středu hřiště, hosté se dostali do protiútoku, který skončil soubojem Hrubého s Viktorinem, který zakončil s přispěním domácího brankáře nad branku, nicméně rozhodčí viděl Hrubého počínání jako nedovolené, a tak se i hosté dočkali pokutového kopu. K tomu se postavil Kadlec, jeho tvrdou střelu sice Vondrka vyrazil, ale Kadlec dokázal míč dorazit, a tak rozhodl o výhře hostů 3:2.

Podolí - Třeboradice 2:3 (0:1) Branky: 85. a 88. V. Hruška obě z penalty - 37. Červenka, 50. D. Hruška, 90.+1 Kadlec z penalty. ŽK: 21. Zezula - 26. Votava, 34. Kadlec, 40. Červenka, 35. Benda, 88. Prebsl. ČK: 70. Zezula - 52. Votava. Rozhodčí: Jakl - Chustecki, Maretta. Diváků: 80. Podolí: Michal Vondrka - Vlasák (63. Hrubý), Bednář, Kristen, Šumník (85. Jeřábek) - Zezula - L.

Svoboda, V. Hruška, Brož (46. Vejražka), Mráček - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím. Třeboradice: Prebsl - Hruška, Votava, Červenka, Benda (82. Farkaš) - Pouzar (61. Janda) - Kadlec, Viktorin, Brunclík, Grznár (78. Kyncl) - Junek (64. Sýkora). Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů Josef Jarolím (Podolí): „Odehráli jsme dobrý zápas s nešťastným koncem. Za stavu 0:0 jsme tam měli dvě tutovky. Bohužel jsme je nedali a soupeř šel do dvoubrankového vedení. Pak přišlo ještě vyloučení Zezuly. Kluci ale makali a nakonec jsme vyrovnali po dvou penaltách. Po takovém závaru se pískala penalta i proti nám. Myslím si, že byla hodně přísná, ale sudí jí písknul. Pro nás to byl takový smolný zápas. Musím ale uznat, že Třeboradice mají silné mužstvo. Byl to zatím nejlepší soupeř, proti kterému jsme nastoupili.” Jiří Tesař (Třeboradice): „Byl to vyrovnaný zápas, první půle hodně bojovná. Zase jsme si to zbytečně zkomplikovali. Vedeme 2:0, soupeř jde do deseti a v posledních pěti minutách vyrobíme zbytečně dvě penalty. Nakonec se na na nás usmálo štěstí a v poslední minutě jsme kopali penaltu i my. https://www.fotbalpraha.cz/zapas/6454-afk-slavoj-podoli-praha-z-s-sk-treboradice-z-s

Zdroj: Fotbal Praha https://www.fotbalpraha.cz/

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ