MUŽI A - NA JAŘE STÁLE STOPROCENTNÍ
MUŽI A - NA JAŘE STÁLE STOPROCENTNÍ
02. 05. 2018

MUŽI A - NA JAŘE STÁLE STOPROCENTNÍ

SLAVOJ PODOLÍ - SK ZLÍCHOV 1914 2:0 (1:0)

AFK Slavoj Podolí Praha – Zlíchov           2:0 (1:0)

Branky: 36. Zezula Michal, 57. Svoboda Jan

Sestava: Vondrka Michal – Hellingman, Zezula, Kristen, Vondrka Matěj – Svoboda L., Brož (86. Hrubý), Bednář, Mráček (80. Kotek) – Hruška – Svoboda J.

Souboj prvního a dosud neporaženého celku s posledním naznačoval jasnou záležitost, nicméně my jsme věděli, že nás nečeká lehký zápas. Zaprvé nám Zlíchov už na podzim dokázal vzít dva body za remízu a zadruhé na jaře posílili kádr a jejich dosavadní výsledky napovídaly tomu, že záchranu soutěže rozhodně ještě nezabalili a budou chtít bodovat i s těmi nejlepšími. Jak řekl trenér, byl to pro nás klíčový zápas (už několikátý za sebou) a pokud ho zvládneme, výrazně se přiblížíme jistotě postupu do přeboru.

Bohužel jsme už před startem zápasu museli řešit několik absencí. V útoku nám tentokrát chyběl vytáhlý snajpr Jůzek, jemuž stoupla sláva do hlavy, když ho vyzdvihl v článku bývalý trenér Střešovic. Na hrotu ho nahradil už ne tolik vytáhlý, ale o to robustnější a mrštnější Honza Svoboda, který se vrací k fotbalu po nechuti ze zimní přípravy. Dále chyběli Marek Šumník a Vojta Vlasák, který si svojí nebezpečnou hrou přivodil zranění kotníku, ale chodí alespoň fandit na lavičku a vyslechnout si trenérova povzbudivá slova během zápasu. Zraněný je také Lukáš Janovský. Nakonec byli nahrazeni další kvalitou v podobě Sína, Matěje Vondrky a uzdraveného Lukáše Svobody.

Zápas jsme začali celkem aktivně, ale bylo vidět, že i soupeř má svoji kvalitu především při práci s míčem. Jak už je u nás na jaře zvykem, trápila nás spousta nepřesností a nekvalitně řešená finální fáze. Stejně jako v předešlých případech jsme si byli schopni vytvořit územní převahu, ale spoustu akcí jsme zakončili před vápnem nepřesnou přihrávkou nebo špatným centrem ze strany…prostě jsme hráli jako úplný idioti. Z fotbalové šedi vystoupily pouze pološance při odrazech ve vápně, ke kterým se dostali Hruška a Honza Svoboda, nicméně za šance to úplně považovat nelze. Z čista jasna se ale po půlhodině zrodila šance stoprocentní. Hruška si uprostřed pole vyměnil míč s Brožem, ten ho posunul kolmicí za obranu a rázem se Hruška řítil sám na golmana. Bohužel jarní „jalovost“ dostihla i jeho a s klidem sobě vlastním se dostal až zbytečně blízko brankáři a nastřelil ho. Přitom těsně předtím stál brankář skoro mimo bránu a šlo to v klidu uklidit k tyči. Bohužel pokračovalo se dál za stavu 0:0. Naštěstí o několik minut později jsme si dokázali pomoct při standardce, kdy pěkný centr dokázal skvěle zužitkovat hlavou Michal Zezula.

Druhý poločas nabídl pěkné počasí, ale fotbal k ničemu. Zlíchov nebyl fyzicky připraven na tolik, aby nás dokázal zatlačit a my jsme se tomuto pomalému tempu přizpůsobili. Diváci se v tu chvíli mohli bavit jedině pitím piva nebo kvalitními glosami z naší lavičky, hra ovšem nic zajímavého nepřinesla. Míč jsme drželi spíše my, Zlíchov nijak výrazně nenapadal, takže zápas tak nějak pomalu plynul do svého konce. Navíc v 57. minutě se nám povedla jedna z mála hezčích akcí, kdy se Hruška obtočil ve středu pole kolem soupeře a poslal středem přihrávku na Honzu Svobodu, který lasičkovitě předběhl obránce a s klidem uklidil míč za brankáře. Tím bylo v podstatě rozhodnuto a poslední půlhodina se dohrála v přátelské tempu, hlavně aby se nikomu nic nestalo.

Výkon to nebyl excelentní, ale přidali jsme další 3 důležité body a to se počítá. Příští kolo jedeme do Lipence a budeme se určitě snažit herně trochu zvednout a hlavně přidat další vítězství a už téměř jistotu postupu do vyšší soutěže.

 

Hodnocení trenéra: Náš další zápas, kdy hrajeme trochu neefektivně. Tempo zápasu bylo nízké, hlavně v druhém poločase, a nelíbilo se mi, že jsme se tomu přizpůsobili a nedokázali toho v podstatě využít.

Nejlepší hráč dle trenéra: Sean Hellingman

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ