MUŽI A - TŘI BODY Z NUSLÍ
MUŽI A - TŘI BODY Z NUSLÍ
10. 11. 2017

MUŽI A - TŘI BODY Z NUSLÍ

1999 PRAHA - SLAVOJ PODOLÍ 0:2 (0:1)

Po domácí remíze s Radotínem jsme v sobotu odpoledne zavítali na hřiště v Nuslích, abychom se utkali s týmem 1999 Praha. Cílem proti sportovně neoblíbenému soupeři bylo zvítězit.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a napadali soupeřovu rozehrávku hluboko na jeho polovině. V 15. minutě se tato snaha osvědčila. Po získaném balónu uprostřed hřiště uvolnil Venca Hruška kolmou přihrávkou Marka Šumníka, který postupoval ze strany sám na brankáře a chytrou střelou obstřelil domácího brankáře - 0:1. V dalším průběhu prvního poločasu jsme více drželi míč na svých kopačkách, nicméně i díky nepřesnostem se většinu akcí nepodařilo zakončit. Za zmínku však stojí pěkná spolupráce opět mezi Hruškou a Šumníkem, kterou ve finální fázi přerušil obránce soupeře. Nebo průnik Jůzka překažený faulem před pokutovým územím. Následný trestný kop bohužel skončil mimo branku. Domácí se stále soustředili zejména na obranu, i tak hrozili dlouhými nákopy či standardními situacemi. Největší příležitosti si však vytvořili po našich dvou chybách. Nejprve postupoval domáčí hráč sám na Michala Vondrku, který ho včasným vyběhnutím donutil k nepřesné přihrávce. Podruhé soupeř zakončil, nicméně mimo branku. Po prvním poločase jsme tak vedli o jeden gól.

Poučení z minulého týdne jsme do druhého poločasu nastoupili s cílem co nejdříve navýšit naše vedení. Po heroickém průniku zraněného Honzy „Loba“ Svobody a chladnokrevném zakončení Vaška Hrušky se nám to povedlo - 0:2. Nutno dodat, že prvně jmenovaný musel být následně vystřídán. Domácí s vědomím nepříznivého výsledku oživili ofenzivu, nicméně styl hry nezměnili. Dále hrozili zejména dlouhými balony, které v pohodě sbíral Michal Vondrka. Naše snaha o ohrožení domácí branky končila nepřesně, jako například zakončení střídajícího Tomáše Strnada těsně nad branku. I proto skončilo utkání naší zaslouženou výhrou 2:0.

Diváci byli unešení strhujícím tempem utkání, případně emocemi na střídačkách, že nebyli schopni odpovědět na otázky přihlížejícího reportéra.

K dalšímu utkání nastoupíme v sobotu 11. 11. v 10:15 na domácím hřišti proti týmu Újezd Praha 4.

 

Hodnocení trenéra: Bylo to vybojované, vydřené vítězství, které nás stálo hodně sil. V první půli zahrál dobře Marek Šumník a korunoval to brankou. Michal Vondrka naštěstí chytil loženku domácích, která by je vrátila do zápasu. V druhé půli už to bylo spíše o bojovnosti, která byla naštěstí spíše na naší straně. Příkladem šel hlavně kapitán Robert Jůzek. Ocenil bych i klid v koncovce od V. Hrušky a rozvážnost a klid v rozehrávce od Karla Kristena. I díky tomu jsme si v poklidu došli pro vítězství.

Nejlepší hráč dle trenéra: Michal Vondrka

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ