MUŽI A - DALŠÍ VÝHRA DO SBÍRKY
MUŽI A - DALŠÍ VÝHRA DO SBÍRKY
19. 10. 2017

MUŽI A - DALŠÍ VÝHRA DO SBÍRKY

SLAVOJ PODOLÍ - AFK SLIVENEC 4:2 (2:1)

V sobotu jsme doma nastoupili na zápas proti Slivenci v našem klasickém čase 10:15. Od prvních minut bylo jasné, že toto utkání pro nás nebude lehké, ačkoliv tabulka naznačovala, že by to tak být mělo. Začátek zápasu moc střeleckých šancí nepřinesl ani na jedné straně. Až v polovině poločasu pak po hezké individuální akci Ondřej Mráček vypustil střelu, kterou si hráč z hostujícího týmu k našemu štěstí ztečoval do branky a brankář už nestihl reagovat. Nechtěli jsme přestat hrát a tak jsme se dál snažili vytvářet tlak. Ten po pár minutách vyústil v náš další gól, který vstřelil Vašek Hruška. Pokračovali jsme v našem tempu a chtěli vstřelit další uklidňující gól. Ten mohl přijít v podobě penalty, která byla odpískána na Roberta Jůzka. Sám jmenovaný se pokutového kopu ujal, ale neproměnil. Toho využili hosté a pár minut poté využili naší slabé chvilky v obraně a snížili na 1:2. K naší smůle se o chvíli později v souboji zranil Jiří Hrubý a byl střídán Lukášem Svobodou. Doufejme, že zranění nebude nijak vážné. Do konce poločasu se toho na hřišti už moc neodehrálo a tak se šlo do kabin za stavu 2:1.

Druhý poločas jsme začali aktivně a chtěli co nejrychleji vstřelit gól. Po levém křídle se o to několika pokusy snažil i Marek Šumník, ale jeho centry byly zablokovány obranou soupeře nebo byly zakončeny mimo branku. Kolem 70. minuty pro nás přišel šok v podobě obdržené branky z trestného kopu soupeře. Centr mířený na zadní tyč branky jsme chtěli nechat prolétnout do autu, jenže tam už stál hráč Slivence a jeho doklepnutí míče hlavou do brány mu nedělalo větší problém. Skóre se tedy změnilo na 2:2. S tím ale nechtěl souhlasit Vašek Hruška, který si po rozehrávce na půli vzal míč a krásným sólem se dostal až k soupeřově bráně, ale zakončil jen těsně vedle. Náš tlak pokračoval a byla vidět chuť po vítězství. Asi 10 minut před koncem zápasu vyslal Karel Kristen křižnou přihrávkou Lukáše Svobodu, který na druhý pokus ve vápně našel Roberta Jůzka a ten zakončil hlavou do branky. Hra pokračovala a my po pár minutách dostali výhodu formou rohového kopu, který zužitkoval Jan Svoboda, který si seběhl na přední tyč a míč hlavou dopravil do brány. Zápas byl v tu chvíli v podstatě rozhodnut, ale to se nelíbilo hráči Slivence, který ke konci naprosto zbytečně provedl likvidační zákrok na koleno Hrušky, který musel být střídán. Přišla tedy zasloužená červená a my zbytek zápasu bez větších problémů dovedli do vítězného konce. Jako vždy nás v brance podržel skvělým výkonem Michal Vondrka.

Sestava: Michal Vondrka – Vlasák, Bednář, Kristen, Šumník – Hrubý (Svoboda L.), Mráček (Vondrka Matěj), Hruška (Hellingman) Brož, Svoboda J. - Jůzek

 

Hodnocení trenéra:

Začali jsme velmi dobře, přehrávali jsme soupeře herně a vyjádřili jsme to i výsledkově. Po neproměněné penaltě jsme však nepochopitelně vypadli z role a po obdrženém gólu jsme posadili soupeře hlavně psychicky na koně. Bylo to potom těžké zvládnout hlavně v hlavách, ale díky velmi dobrým individuálním výkonům se nám to potom naštěstí povedlo.

Nejlepší hráč podle trenéra: V. Hruška

 

Komentář fanouška:

Jak se vám líbila hra Podolí?

-líbila, jen by to chtělo víc proměňovat šance

Jak vidíte šanci na postup Podolí do přeboru?

-Šance tam určitě je

Co byste změnil na herním projevu?

-Více gólů

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ