MUŽI A - BOHATÝM BEREME A CHUDÝM DÁVÁME
MUŽI A - BOHATÝM BEREME A CHUDÝM DÁVÁME
09. 05. 2017

MUŽI A - BOHATÝM BEREME A CHUDÝM DÁVÁME

TEMPO - PODOLÍ 1:2 , PODOLÍ - ZLÍCHOV 1:1

FC TEMPO PRAHA - SLAVOJ PODOLÍ 1:2 (0:1) 

I když jsme v tomto zápase neměli co ztratit, jelikož Tempo se Střešovicemi nám z prvních pozic v tabulce utíkali více než o 10 bodů, nastoupili jsme k zápasu zodpovědně už od první minuty. Hra se nejvíce odehrávala ve střední části hřiště, kde kombinoval hlavně soupeř, ale naše obranná fáze byla kvalitní a tak jsme soupeře, až na pár výjimek, k mnoha šancím nepustili. Z naší strany hra probíhala spíše defenzivněji a tak jsme za poločas měli pár ,,brejkových,, situací. Z jedné takové situace se zrodil rohový kop, který ve velkém vápně zužitkoval kapitán Robert Jůzek v náš prospěch a tak jsme v cca 20. minutě vyhrávali 1:0. Zápas poté probíhal ve stejném tempu - domácí se snažili vyzrát na naší dobře fungující obranu, leč marně. Koncem prvního poločasu se nám však nejdříve zranil levý obránce Lukáš Janovský, který si zřejmě natáhl sval a musel být střídán a 5 minut před koncem se nechtěně srazili naši spoluhráči Zdeněk Fejtek s Janem Jeřábkem, kdy druhý jmenovaný musel o poločase také střídat a jet do nemocnice, kde se naštěstí ukázalo, že zranění nebylo nijak vážné i přesto, že si pár stehů na obočí odnesl. Do kabin se tedy o poločase šlo za stavu 1:0 ve prospěch hostů.

 Do druhé půle jsme opět vykročili aktivně a nedarovali soupeři nic zadarmo. Průběh zápasu se ale více otevřel a hra probíhala ,,nahoru dolů´´. Nás v brance po celý zápas držel záskok za Michala Vondrku Marek Šumník, který nás svým výborným výkonem zachránil od nejednoho gólu. My jsme také mohli pár gólů přidat, ale řešení některých situací z naší strany a zakončení občas postrádali myšlenku nebo jsme měli zkrátka smůlu. Přibližně 10 minut před koncem zápasu však Tempo v podobě přímého kopu zpoza velkého vápna dokázalo vyrovnat. Očekávali jsme poté velký tlak domácích, ale nic pro nás nebylo ztraceno a snažili jsme se i tak dát vítězný gól. 5 minut před koncem rozhodčí odpískal faul na našeho hráče před pokutovým územím a tak jsme měli výhodu přímého kopu my. Toho se ujal Tomáš Vobořil - míč si postavil na místo prohřešku a po písknutí rozhodčího poslal míč do levého horního rohu branky. Lahůdka pro diváky. Zbývalo tedy pár minut do konce zápasu a my se snažili bránit za každou cenu. Výsledkem toho byla ještě druhá žlutá karta pro střelce vítězného gólu Vobořila, který po červené kartě musel předčasně do sprch. Závěrečný tlak domácích jsme ale i tak ustáli a mohli jsme slavit cenný skalp nad naším soupeřem.

SLAVOJ PODOLÍ - FK ZLÍCHOV 1:1 (1:1)

Po tří bodovém úspěchu na půdě prvního celku tabulky Tempa, jsme se připravovali na domácí utkání proti Zlíchovu.

Absence několika hráčů ze základní jedenáctky byla znatelná. I tak jsme do utkání vstoupili aktivně a vytvářeli si příležitosti z krajních pozic, které ale nevedly ke vstřelení důležité první branky. Obrovskou efektivitu předvedli hosté, kteří využili jednou šanci, kterou jsme jim sami nabídli naší chybou v rozehrávce. Od té doby se hra odehrávala převážně ve středu hřiště, kde bylo plno soubojů, takže si oko fanouška rozhodně nepřišlo na své. V závěru poločasu se na náš usmálo štěstí, když zapadl do sítě centr Jiřího Hrubého směřovaný na Jana Svobodu, který ho nestačil tečovat, ale gólmana hostů zmátl a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Druhý poločas začal defenzivě z obou stran. Žádný z týmů nechtěl udělat chybu, a tak se spíše bojovalo o nakopávané míče, než by si hrál krásný fotbal. Po chvíli jsme se začali více tlačit dopředu a snažit se využívat krajních prostorů, ze kterých chodily centry, ale žádný z nich nenacházel domácí hráče. Ke konci zápasu viditelně odcházely síly všem hráčům, ačkoli se nedá upřít snaha, tak jsme se nedostali do nějaké nebezpečné situace. Utkání skončilo asi pro oba týmy zaslouženou remízou 1:1

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ