STARŠÍ PŘÍPRAVKA VÍTĚZEM SVÉ SOUTĚŽE
STARŠÍ PŘÍPRAVKA VÍTĚZEM SVÉ SOUTĚŽE
02. 06. 2014

STARŠÍ PŘÍPRAVKA VÍTĚZEM SVÉ SOUTĚŽE

V sobotu 31.5. jsme se na domácím hřišti na Kavčích horách utkali v rozhodujícím zápase o mistrovský titul s Aritmou.

V sobotu 31.5. jsme se na domácím hřišti na Kavčích horách utkali v rozhodujícím zápase o mistrovský titul s Aritmou. Mužstvo Aritmy za celou sezónu pouze jednou ztratilo body za podzimní domácí porážku s naším týmem (20:10). My jsme do tohoto utkání nastupovali z prvního místa, kdy jsme zatím soutěží procházeli velmi hladce a bez ztráty bodu. V sobotním utkání nám tedy k získání titulu stačila i devítibranková porážka, nicméně jsme si před zápasem, ani v jeho průběhu eventualitu porážky rozhodně nepřipouštěli.

Soupeř přijel k utkání velmi nahecovaný. To se samozřejmě týkalo samotných hráčů, ale bohužel také jejich fanoušků. Vše začalo promyšlenou akcí, kdy skalní příznivec hostů ještě před prvním hvizdem napadl našeho vůdce fanoušků a probodnul mu šroubovákem buben. Běžný čin dospělého rodiče na utkání svého syna to opravdu nebyl, ale danému pánovi se to asi zdálo jako dobrý nápad. V neděli jsme měli naplánované utkání se Slovanem Bohnice a nejednoho člověka tak mohlo napadnout, zda by tento čin a fanoušek samotný nezapadal spíše do této části Prahy. Myšlenku fair-play pak také podpořil další skalní fanoušek hostů, který v poslední části, za již rozhodnutého stavu nabádal své miláčky k trefení rozhodčího balonem a podobným krásným činnostem.

Samotné utkání se zprvu vyvíjelo velmi vyrovnaně, když první čtvrtina skončila 4:4. Soupeř se snažil o sympatickou kombinační hru, bohužel pro něj pouze v blízkosti své vlastní branky. Po třech až čtyřech přihrávkách na vlastní polovině se tak velmi často uchýlil pouze k nákopu na naší polovinu, kde jsme v obranné činnosti dominovali. My jsme naopak byli nebezpeční zejména díky technické dovednosti, vyhraným soubojům jeden na jednoho a větší šikovnosti na polovině soupeře. Celkově jsme si tak připisovali relativně o dost více střel a brankových příležitostí. Do poločasu se nám podařilo odskočit soupeři o 4 branky a tento náskok jsme drželi i před poslední čtvrtinou. Do té nás posílili také navrátilci ze školy v přírodě, kterým se na cestě porouchal autobus a stihli tak pouze poslední část. Do té přinesli značné oživení a přispěli k navýšení našeho celkového vítězství o 8 branek. Závěrečné skóre bylo 18:10 a mohli jsme začít slavit. V podolských kabinách se krásně a hlasitě nesl „mistrovský“ Kapitán Korkorán.

Celkově jsme tak celou sezonou prošli, pravděpodobně, bez ztráty bodu, což jistě zaslouží uznání a povzbudí kluky v dalších fotbalových letech. 

Na závěr bych chtěl podpořit myšlenku našeho soupeře, který se po utkání vymlouval na to, že byl mezi oběma týmy rozdíl ve fyzické vyspělosti a dokonce i věku. Ano, musíme tedy sportovně podotknout, že 5 z našich hráčů, kteří do utkání nastoupili, bylo opravdu o rok mladších než jejich soupeři!

Soupiska: Pauer Matěj, Vlach Ondřej, Halasz Ondřej, Zdobnický Matěj, Kodad Jindřich, Stýblo Tomáš, Kerda Matyáš, Novák Michal, Druba Stanislav, Blecha Matěj, Smetivý David, Pokorný Václav, Kaufman Jan, Marčík Jiří, Kabeláč Jan

Góly: 5x Smetivý David, 4x Kaufman Jan, 3x Zdobnický Matěj, 2x Kabeláč Jan, 2x Stýblo Tomáš, 2x Vlach Ondřej

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ