MUŽI A - KONEC VÍKENDU A Z LIPENCŮ BEZ BODŮ
MUŽI A - KONEC VÍKENDU A Z LIPENCŮ BEZ BODŮ
11. 05. 2016

MUŽI A - KONEC VÍKENDU A Z LIPENCŮ BEZ BODŮ

SOKOL LIPENCE - SLAVOJ PODOLÍ 2:0 (0:0)

Ve 20. Kole 1.A třídy skupiny B nás čekal velmi známý a pro nás obzvláště nepříjemný soupeř, Lipence. Po domácí výhře v minulém kolo proti Zlíchovu jsme jeli na Lipence s dobrou týmovou náladou a dobrým pocitem a hlavně lichotivým postavením v tabulce. Asi každý hráč, který viděl hřiště v Lipencích, ví, jak těžký zápas to bude už předem. Vyhrát los a hrát první půli do kopce, protože víme, jak silný je domácí tým, když on hraje druhý poločas z kopce, je základ.

Nalézt v první půli nějakou zajímavou, pohlednou nebo alespoň fotbalovou akci bylo težké. Hodně soubojů na obou stranách. Nejvíce se držel míč uprostřed hřiště. Snažili jsme se kombinovat, ale nějak nám chyběl pohyb, ikdyž myšlenek bylo dost. Nemohu říci, že by se kluci nesnažili, nebo že by nechtěli, tak to není, ale byli dobře pokrytí od hráčů domácích, a tak šance nepřicházely. V největší šanci prvního poločasu se objevil Mráček, když se k němu dostal v šestnátce odražený míč, ale Onra mířil pouze do ochranné sítě za bránou. Domácí hrozili převážně ze standartních situací, ale gólu se početná návštěva nedočkala, a tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Hned do druhé půle skočili Hrubý a Kouba, kteří měli okysličit ofenzivní fázi. Bohužel vlažný začátek a lehká ztráta míče na naší polovině znamenala domácí radost, když se k odražnému míči na hranici velkého vápna dostal Witberger a střelou o tyč vstřelil branku. Reakcí na to bylo nasazení našeho „žolíka“ Fidlera, který se postavil na hrot vedle Jůzka. Hra se otevřela, výborný zápas opět předvedl Andrle, který se nebál jeden na jednoho a dostal se i do dvou zajímavých příležitostí, které sice ke gólu nevedly, ale ukázaly cestu, jakou na soupeře jít. Standartní situace, to je to, kde nás tíží pata. Míče nelétaly do prostorů, kam by měly a domací propracovaná defenziva neměla sebemenší problém odvrátit míč. Do hry se dostal také Červenka, který měl v týdnu nějaké zdravotní problémy, které mu nedovolily zahrát celý zápas. A opět to byly domácí, kteří se radovali po krásně zahraném rohovém kopu a gólové hlavičcce Poula, to běžela 80. minuta. Snaha alespoň vstřelit branku vyšla na prázdno, proto jsme odjížděli bez bodu.

Sestava : M. Vondrka – Andrle, Sulek, Fejtek, Veverka – Bednář, Janovský, Mráček, Perl, Svoboda – Jůzek

Náhradníci : Hrubý, Červenka, Fidler, Kouba

FOTBAL NA PODOLÍ PODPORUJÍ